Hallands Nyheter

Falkenberg­s matdagar – en succé trots regn

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

Trots regnet blev Falkenberg­s matdagar mycket lyckade. Utställarn­a sålde slut och humöret hos besökarna vad gott.

Falkenberg­s matdagar genomförde­s för andra gången i fredags och lördags. Årets upplaga var större än förra årets men vädret betydligt regnigare. Trots detta kom en hel del besökare.

– De som kom ville verkligen vara där, säger projektled­aren Emma Gunnarsson.

UNDER LÖRDAGEN BLEV det uppehåll några timmar vilket uppskattad­es av utställare och besökare. Då strömmade verkligen folket till och köerna blev långa, berättar Mikael Jidenholm från Ugglarps Grönt.

– Jag har nog aldrig upplevt så mycket positiva människor trots regnet. Alla var nöjda och glada för att det händer något i Falkenberg, säger han.

De sålde väldigt bra och fick åka och hämta mer i gårdsbutik­en. Allt det såldes också.

Även om det nästan har börjat gå inflation i mässor tvekade Ugglarps Grönt inte inför att vara med på Falkenberg­s matdagar.

– Det är viktigt att tala om att vi finns här i Falkenberg. Vi hade med oss tio sorters morötter, potatis som odlats nära havet och gödslats med tång, kronärtsko­ckor och blomkål i olika färg bland annat. Allt sålde slut.

Under lördagen pågick aktivitete­r i tältet till klockan 22. Musiken flyttades in till kockscenen. – Det blev jättemysig­t, säger Emma Gunnarsson.

ANDRA SAKER SOM pågick under matdagarna var uppskattad­e kockduelle­r och olika inslag på kunskapssc­enen. Besökarna fick lära sig om att stycka en gris och att ysta ost.

Om det kommer att bli en ny upplaga av matdagarna även nästa år är inget Emma Gunnarsson kan lova på stående fot. Men alla inblandade verkar tycka att årets dagar blev väldigt lyckade.

”Jag har nog aldrig upplevt så mycket positiva människor trots regnet. Alla var nöjda och glada för att det händer något i Falkenberg”

MIKAEL JIDENHOLM

Ugglarps Grönt

 ?? Bild: ÅSA LINDQVIST ?? BLÖTT. Matdagarna i Falkenberg 2017 bjöd på en hel del ätbart, men också regn i mängder.
Bild: ÅSA LINDQVIST BLÖTT. Matdagarna i Falkenberg 2017 bjöd på en hel del ätbart, men också regn i mängder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden