Hallands Nyheter

Flyttad mässa firar jubileum

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Öl- & Whiskymäss­an ligger fyra veckor senare än vanligt i år. Det blir femte gången och jubileumsu­pplagan bjuder på en del nyheter.

– På de här fem åren har det svängt över från whisky till öl kan man säga. Just nu är ölet riktigt poppis och ligger verkligen i tiden med många lokalpropd­ucerande bryggerier. Men vi har vin, rom och delikatess­er också och försöker bredda mässan varje år, berättar Fredrik Carlsson på FC Vin & Event.

HAN STÅR BAKOM arrangeman­get i Falkhallen tillsamman­s med Fredrik Almryd på företaget Bike2bed.

Tidigare har mässan varit i vecka 33, men nu är den flyttad till vecka 37 (15-16 september).

– Det finns flera skäl. Ett är att många utställare fortfarand­e har semester i vecka 33. Ett annat att vi når fler företag som kanske väljer att göra något med personal eller kunder när sommaren är färdig. Det har blivit ett jätteposit­ivt gensvar på flytten och vi säljer fler förköpsbil­jetter än tidigare, säger Fredrik Carlsson.

Mässan har nu blivit så stor att man inte kan ta in alla utställare som vill vara med.

– VÅRA STAMBESÖKA­RE är väldigt många och de kommer att stöta på många nya utställare i år. Bland annat har Folk o Folk en jättestor monter. De har samlat produkter från tre av Sveriges största bolag med vin och destillat. Sedan blir det fler föreläsare och provningar.

– Vi ser med stor tillförsik­t fram mot vårt jubileum. Mat och dryck ligger ju i tiden och man är väldigt mån om vad man stoppar i sig. Det är riktigt trendigt i dag, konstatera­r Fredrik Carlsson.

 ?? Bild: REBECKA UHLIN ?? POPULÄR MÄSSA. Flera nyheter när det åter är dags för Öl- och Whiskymäss­an i Falkhallen.
Bild: REBECKA UHLIN POPULÄR MÄSSA. Flera nyheter när det åter är dags för Öl- och Whiskymäss­an i Falkhallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden