Hallands Nyheter

Nyströms nick frälste Bois

FOTBOLL: SUPERETTAN Med en kalasnick fullbordad­e Peter Nyström vändningen mot Värnamo. – Sista matcherna har vi inte fått utdelning så det var skönt att kunna vända. Så jäkla viktigt med tre poäng när serien är så jämn, sa Peter Nyström.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Höstrusk och glidtackla­rvänliga fotbollspl­aner faller Peter Nyström i smaken.

– Jo, kanske. Det blir ju lite mer dueller och fysiskt spel, vilket passar mig bra, pustade Nyström ut efter segern mot IFK Värnamo.

HAN GILLAR ÄVEN fasta situatione­r och det var han som smög upp på en hörna i 72:a minuten och frälste Bois. Jakob Olsson slog, som vanligt, in den fint och Nyström mötte perfekt med pannan.

– GLÖDEN IN i det sista att kunna vända underläge i en sådan här viktig match var underbart att se! Vi var starka förra hösten och tog många poäng och blev femma. Jag hoppas på något liknande i år, även om det kan bli svårare, men vi har häng på Värnamo, sa Bois tränare Jörgen Wålemark på presskonfe­rensen.

Kollegan Christian Järdler var förstås inte lika belåten.

– Det är bara erkänna. Vi har inte tillräckli­g kvalitet när vi möter elva spelare på en planhalva. Det enda vettiga anfallen i första halvlek var långa vändningar. Resten på fötter på spelare med näsan åt fel håll, sa Järdler.

”Når vi 33-35 poäng ska vi nog klara av det” ANTON LILJENBÄCK backprofil i Varbergs Bois

DET VAR MÅLLÖST i paus, trots stort bollinneha­v för IFK Värnamo, men matchens bästa friläge för Kalle Söderström.

I stället blev det Värnamos Liridon Silka som bredsidade in 1-0, rätt obevakad när Boisarna tappade positioner.

– Lite onödigt. Vi visste ju om att de är farliga i sina kontringar, men

vi visade bra moral och jobbade på, sa Peter Nyström.

BARA MINUTER INNAN baklängesm­ålet hade en Kalle Söderström rivits ner, klart och tydligt, men domaren Farouk Nehdi blundande och behöll kortleken i sin bröstficka.

– Soklart gult. Domaren vågade inte ta den, men han bad om ursäkt efter matchen, avslöjade Kalle Söderström som fick sin revansch när han kvitterade till 1-1 i 66:e minuten. Han kunde ha passat till inhopparen Joel Palmquist, men smekte tjusigt in bollen själv.

Men målgesten för att hedra två månader gamle sonen Elton uteblev.

– Jag hade tänkt göra den i dag, men det blev inget när jag missade första gången. Sen tänkte jag inte på det. Det var bara skönt att sätta den, sa Kalle.

Värnamo satte ordentligt tryck sista kvarten, trots att Fredrik Lundgren blev utvisad för sitt andra kort. Här stångade och offrade sig Boisarna berömvärt. Store hjälten Anton Liljenbäck gick i bräschen och täckte allt.

– Det är sånt man får ta om man ska vinna matcher. Vi gjorde allt för att vinna i dag, sa Anton.

BOIS ÄR JUST nu uppe på 28 poäng.

– Når vi 33-35 poäng ska vi nog klara av det. Men det här var jävligt viktigt att ha med sig i ryggen nu när vi har två tuffa matcher framför oss mot Helsingbor­g och Dalkurd, sa Liljenbäck.

 ??  ?? MATCHVINNA­RE I ÖSREGNET. Peter Nyström har precis nickat in 2-1 på Jakob Olssons hörna. Gustav Berggren skyndar till för att gratulera.
MATCHVINNA­RE I ÖSREGNET. Peter Nyström har precis nickat in 2-1 på Jakob Olssons hörna. Gustav Berggren skyndar till för att gratulera.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ??
Bild: KRISTER ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden