Hallands Nyheter

Halmstad sjunker allt djupare i träsket

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hn.se

Halmstads BK sjunker allt längre ner i träsket och efter 0–3 mot Häcken på Örjans vall måste det till något alldeles extra för att det ska bli allsvenskt spel nästa säsong.

HALMSTADS BK HÄCKEN

(0–1)

0 3

Speciellt som bottenkonk­urrenten Gif Sundvall vann och nu är nio poäng före på säker mark.

– Fotboll handlar om att göra mål och det gjorde vi inte i dag, sa HBK:S hårt prövade tränare Igor Krulj.

Det trots att hemmalaget överraskan­de nog var spelförand­e mot topplaget och vann bollinneha­vet med 60–40.

Och chanser saknades inte, men problemet var att HBK var sorgligt ineffektiv­t framför Häckens mål.

det hos motståndar­na.

BÄTTRE STÄLLT VAR

Redan i tionde minuten tappade HBK markeringe­n på månadens spelare i Allsvenska­n, Ahmed Yasin, som lugnt och behärskat satte 1–0 bakom Isak Pettersson.

Det satte an tonen på matchen. Häcken sjönk djupt ner i försvarssp­elet, packade ihop sig framför eget straffområ­de och lät HBK trilla runt bollen ute på den gropiga planen.

Ändå lyckades hemmalaget vaska fram några möjlighete­r där Kosuke Kinoshita, som ersatte korsbandss­kadade Johan Oremo på topp, fick den bästa i 38:e minuten sedan Andreas Bengtsson hittat fram med en perfekt lyftning. Japanen var först på bollen, men nickade utanför.

Dessförinn­an hade Gabriel Gudmundsso­n skapat en del oro i motståndar­nas backlinje när han satte fart inåt i banen, men Peter Abrahamsso­n räddade båda skotten.

I stället var det nära 0–2 strax före paus då Paulinho slog in med ett pass till helt frie Nasiru Mohammed, som styrde bollen strax utanför stolpen.

GUDMUNDSSO­N FICK EN ny chans framför mål i början av andra halvlek efter ett inspel från vänster. Häckenförs­varet hann dock täcka.

HBK fortsatte att äga bollen och trycka på framåt, men passningss­pelet var både för långsamt och många gånger för dåligt.

Krulj försökte kasta om i laget. Han tog ut Nikolai Alho och satsade på 4-4-2 med Alexander Ruud Tveter på topp tillsamman­s med Kinoshita.

Den förändring­en utnyttjade gästerna och inhopparen Mathias Ranegie nickade in 0–2 med elva minuter kvar.

– I den situatione­n vi befinner oss i måste vi gå framåt. Vi kan ju inte gå härifrån och vara nöjda med 0–1.

På övertid blev det sedan även 0–3 sedan HBK helt tappat bort Paulinho.