Hallands Nyheter

Vinberg föll tungt i viktigt toppmöte

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

”Antingen ältar vi det här och tycker att allt är pest och pina eller så bestämmer vi oss för att komma igen”

MICHAEL SVENSSON

Ett toppskikts­jagande Vinberg föll stort hemma mot ett taggat och fysiskt starkt Eskilsminn­e. – Vi räckte helt enkelt inte till i dag. Vi mötte ett riktigt bra lag men är inte alls nöjda med defensiven, sa tränaren Michael Svensson efter storförlus­ten.

VINBERG ESKILSMINN­E

(0–3)

1 5

Trots Eskilsminn­es fruktade anfallsspe­l var det nog inte många som på förhand hade tippat att de skulle göra fem mål på grundtrygg­a och försvarsst­arka Vinberg.

MEN REDAN EFTER en halvlek hade bortalaget tagit ledningen med 3–0, varav två mål efter fasta situatione­r.

– Vi startade bra och kom till ett par bra lägen men det är så klart alldeles för billigt att släppa två mål på fasta situatione­r och 3–0 i halvlek är svårt att bygga vidare på, analyserad­e den gamle försvarsch­efen Michael Svensson. Vad sa ni i halvtid?

– Vi sa att nu ska vi fokusera på vad vi kan påverka och att vi offensivt emellanåt hade varit okej och hotat en del.

Vinberg försökte också ge sig själva chansen och inledde andra halvlek offensivt med ett fint anfall på högerkante­n.

MEN DET HÄR var inte Vinbergs eftermidda­g, det fina anfallet kunde Eskilsminn­e reda sig från, och inte nog med det – på den efterfölja­nde kontringen kunde bortalaget dessutom göra 0–4.

– Där kändes det som att ridån gick ner för oss. Vi räckte helt enkelt inte till och defensivt var vi hela tiden tvåa på bollarna. Dessutom mötte tränare Vinberg, till laget efter förlusten vi ett helt annat Eskilsminn­e jämfört med senast, nu var de jättebra, fortsatte Svensson, något uppgivet.

VINBERG KUNDE visserlige­n reducera till 1–4 efter ett fint distanssko­tt utifrån straffområ­det signerat Robin Thomasson – rätt ner i hörnet. Mål för andra matchen i rad för Thomasson men några fler mål och en ytterligar­e forcering kom aldrig. I stället satte Eskilsminn­e definitivt punkt för matchen med ett 1–5-mål. Hur tar ni er upp från det här?

– Jag samlade killarna efteråt och sa att nu har vi två val: Antingen ältar vi det här och tycker att allt är pest och pina eller så bestämmer vi oss för att komma igen. På måndag är det träning och då tar vi nya tag och fokuserar på att göra en bra match mot Lindome.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? Målvakten Anton Andersson deppar efter ett insläppt mål mot Eskilsminn­e. Vinberg förlorade till slut med 1-5.
Bild: ROBERT BOMAN Målvakten Anton Andersson deppar efter ett insläppt mål mot Eskilsminn­e. Vinberg förlorade till slut med 1-5.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden