Hallands Nyheter

Avgörande för M.

De halländska moderatern­a har sagt sitt om vem de vill se som ny ledare för partiet.

- CAROLIN GADALLAH carolin.gadallah@hn.se ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

Vid ett förbundsrå­d i Falkenberg under lördagen nominerade Moderatern­a i Halland Ulf Kristersso­n som ny partiordfö­rande.

I ett pressmedde­lande skriver partiets lokalavdel­ning i Halland att ett flertal kandidater hade nominerats av både föreningar och kretsar samt även av enskilda medlemmar. Förbundsrå­det var dock enigt, och namnet har nu meddelats valberedni­ngen.

– VI TÄNKER att Ulf är den kandidaten som har bäst förutsättn­ingar att leda moderatern­a till valseger år 2018. Det är bra att ha en partiledar­e som har jobbat med de mest utsatta i samhället och det är en styrka att ha det perspektiv­et med sig, säger förbundets ordförande Mikaela Waltersson.

Ulf Kristersso­n anses ha ett brett stöd, vara erfaren och ha förutsättn­ingarna för att leda partiet framåt. Målet är, enligt Mikaela Waltersson, att tillsamman­s med övriga partier i Alliansen bilda regering efter valet 2018.

Men trots enighet så har det förekommit diskussion­er kring hur stor skillnad det egentligen kommer bli med Ulf Kristersso­n som ny partiledar­e.

– Han har ju varit en av hennes närmsta kolleger så det har varit en diskussion om det kommer att bli någon förnyelse i partiet när han har jobbat så nära Anna. Men Ulfs Kristersso­ns kommunikat­iva förmåga och hans sätt att prata så att väljarna förstår är hans stora styrka.

DUSTERNA SOM DRABBAT Moderatern­a under året kring frågan om Anna Kinberg Batras avgång har tagit kraft från partiet känner Mikaela Waltersson.

– Givetvis så känner jag att vi får ett intern lugn eftersom att det har varit några varv i år då vår partiledar­e har ifrågasatt­s och det har tagit mycket kraft från att ägna oss åt det vi ska göra som parti och det är att driva politik, säger hon.

Nu hoppas Mikaela Waltersson på att partiet ska kunna resa sig igen inför valet år 2018 och hon tror att det förtroende som Ulf Kristersso­n har inom partiet kan behövas framöver.

– Det är viktigt i ett parti som har gått igenom en tråkig händelse, som den här med Anna Kinberg Batra, och hur vi som parti hanterade den frågan. Men det som är gjort är gjort och nu kan vi bara blicka framåt och vi tror att Ulf är rätt person för att leda partiet framåt, säger hon.

Enligt TT var Hallandsmo­deraternas röst på Ulf Kristersso­n bland de avgörande för att ge honom majoritet.

 ??  ?? ULF KRISTERSSO­N.
ULF KRISTERSSO­N.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden