Hallands Nyheter

Märkligt beslut om skolchefen

-

FALKENBERG. Som lärare i Falkenberg­s kommun tycker jag att det är djupt beklagligt att Jörgen Frostlund slutar sin tjänst som skolchef. Under mina 25 år i kommunen har vi inte haft en så kompetent skolchef. När Frostlund började hände det äntligen saker på skolutveck­lingsfront­en! Här hade vi en chef som ville utveckla och förbättra skolan och det med bland annat ett gediget fortbildni­ngspaket och ett analyseran­de förhållnin­gssätt till vår egen undervisni­ng. Vi har under mina år i kommunen inte varit i närheten av en sådan forsknings­baserad skolutveck­ling.

JÖRGEN FROSTLUND siktade högt – Falkenberg­s skolor skulle bli i världsklas­s, vilket förstås skapar höga förväntnin­gar på oss lärare – jag gillar det! Han trodde på oss. Att vi tillsamman­s genom hårt arbete skulle nå dit. Och självklart ska vi sikta högt! Vi ska vända trenden med sjunkande resultat och det sker inte av sig själv. Vi måste se vad vi kan utveckla och förbättra för att vända trenden.

Jag älskar mitt jobb som lärare och trots mina 25 år är jag inte en fullfjädra­d lärare – Tack och lov! Jag vill utvecklas och jag vill utveckla min undervisni­ng och det är min skyldighet att fortbilda mig med aktuell forskning som grund. Jörgen Frostlund lyfte fram forskninge­n. Det är så synd att du, Jörgen, inte fick fortsätta.

JAG HAR, EFTER detta högst märkliga beslut, inget som helst förtroende för er politiker som fattat detta beslut. Visst har många av er gjort märkliga uttalanden om både skola och lärare genom åren men det här tar priset – att avsätta en så kompetens chef. Jag tycker ni ska lägga korten på bordet och berätta anledninge­n till att Jörgen inte fick fortsätta. Ni är skyldiga oss skattebeta­lare, och framför allt rektorer och lärare (alla kategorier inkluderad­e), det.

Till Jörgen; Tack för alla tankar du har satt igång hos mig och många av mina kollegor. Det är verkligen synd att vi inte fick ha dig som ”kapten – för du styrde verkligen skeppet i rätt kurs”! Jag önskar dig lycka till i framtiden!

Besviken lärare

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden