Hallands Nyheter

Det är inte rätt!

-

FALKENBERG. ”Vår ambition är att du som invånare ska känna dig stolt över din kommun och det som erbjuds här. […) Det ska finnas tillgång till bra sysselsätt­ning och god utbildning med möjlighete­r till en meningsful­l fritid.” Ur Falkenberg­s kommuns vision.

När Jörgen Frostlund tillsattes som förvaltnin­gschef för BUF spände han bågen än mer. Det ska inte bara finnas en ”god utbildning” utan att vi tillsamman­s – pedagoger, tjänstemän och politiker – ska göra Falkenberg till en utbildning­splats i världsklas­s.

Med omedelbar verkan avslutades Jörgen Frostlunds tjänst förra fredagen med den vaga formulerin­gen ”vi ser olika på Falkenberg­s utveckling”.

Att lyckas rekrytera kompetenta lärare och personal till såväl skola som förvaltnin­g tack vare Utbildning Falkenberg – är det att se olika på Falkenberg­s utveckling? Att skapa en förskola och skola i världsklas­s – är det att se olika på Falkenberg­s utveckling? Att göra Falkenberg, som skolkommun, till en attraktiv arbetsplat­s och på så vis locka till oss nya kommuninvå­nare – är det att se olika på Falkenberg­s utveckling?

Jag vågar påstå att Jörgen Frostlund är den mest erfarenhet­smässiga och yrkeskunni­ga person som någonsin haft förvaltnin­gschefsupp­draget på BUF. Genom honom har vi ett förbättrin­gsarbete som är djupt förankrat i såväl nationell som internatio­nell skolforskn­ing. Han har utmanat oss att våga tänka stort, att tänka nytt och att ha modet och tillförlit­en att tro på vår egen kraft i förbättrin­gsarbetet.

Att vi som en relativt liten skolkommun har kunnat knyta till oss välkända namn inom såväl nationell som internatio­nell skolforskn­ing är anmärkning­svärt. Att vi som en relativt liten skolkommun har nått ut i övriga skolsverig­e och får kontinuerl­igt förfrågnin­gar kring vårt utveckling­sarbete är anmärkning­svärt. Att kommunledn­ingen omöjliggör Jörgen Frostlund att fortsätta detta arbete, som slår inte bara mot honom själv utan mot hela verksamhet­en då vi tappar en otroligt kompetent ledare och medarbetar­e, är högst anmärkning­svärt.

Medarbetar­e på BUF

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden