Hallands Nyheter

Suverän Nadal är ute efter fler titlar

- TT

Favoriten Rafael Nadal var överlägsen när han tog hem sin tredje US Open-titel i karriären. Spanjoren vann finalen mot utmanaren Kevin Anderson i tre raka set, 6–3, 6–3, 6–4.

Nadal har nu sammanlagt 16 grand slam-titlar efter att tidigare i år också ha vunnit Franska mästerskap­en. Efter några skadefylld­a år är han med besked tillbaka i den absoluta toppen, och 31-åringen har inga planer på att varva ner.

– Jag har fortfarand­e kvar passionen och kärleken för den här sporten. Jag vill fortsätta tävla och känner fortfarand­e spänning när jag går in på banan. Så länge jag fortsätter på det här sättet så kommer ni inte att bli av med mig, säger Rafael Nadal enligt Reuters.

FINALEN VAR INTE en av grand slamhistor­ien mest rafflande. I stället var det en överlägsen uppvisning från en av sportens allra största. Rafael Nadal är i grand slam-sammanhang nu endast överträffa­d av schweizare­n Roger Federer, som har 19 titlar i de fyra största tennisturn­eringarna.

– Jag har egentligen aldrig tänkt så mycket på det. Jag gör min grej, han gör sin. Vi får se (vem som har flest) när vi lägger av, säger Rafael Nadal enligt AFP.

Han tackar samtidigt sin farbror och tränare Toni Nadal, som nu ska dra sig tillbaka. Årets final var den sista grand slam-matchen i deras samarbete, skriver AFP.

– Utan honom skulle jag aldrig ha spelat tennis. Jag är tacksam att jag hade någon som honom som drev mig framåt hela tiden, säger Nadal.

– Han motiverade mig att ta mig igenom alla problem som jag har haft under min karriär, jag kan bara tacka honom för att han har gjort mig starkare.

FÖR DEN RESLIGE och hårdservan­de sydafrikan­en Kevin Anderson blev det en tuff första grand slamfinal. Under den två och en halv timme långa matchen var han aldrig riktigt nära att störa Nadal. Efter matchen sade han till spanjoren:

– Jag vet att vi är i samma ålder, men det känns som att jag har tittat på dig hela livet. Du har verkligen varit min idol, och det är tufft att spela mot dig. Du bevisade det igen i kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden