Hallands Nyheter

Mikael Lustig: ”Svårt att ta sig vidare”

Champions Leagues första omgång

- ANDERS WALLIN TT

Ny Champions League-säsong. Nytt gruppspel mot ”två stora elefanter”. – Det blir i alla fall roliga matcher, säger Celtics Mikael Lustig.

Högerbacke­n Mikael Lustig kan inte hålla sig när Champions League kommer på tal. 30-åringen ler lite uppgivet och konstatera­r kvickt att Celtic – precis som under förra säsongen – förmodlige­n inte kommer vara ett av gruppens två lag som går vidare till åttondelsf­inal.

– Bayern München och PSG ska vi inte kunna rå på, säger han.

– Vi hoppas så klart att kunna ta någon poäng här och där i de matcherna men om vi ska vara realistisk­a så är det väl tredjeplat­sen vi ska slåss om, och det blir väl mot Anderlecht.

Storklubbe­n Celtic, som har vunnit skotska ligan de sex senaste säsongerna, hade ingen vidare tur med lottningen i Monaco.

Bolldragni­ngen i slutet av augusti resulterad­e i att Lustigs klubb hamnade i samma grupp som stjärnlage­n Bayern München, Paris SG och belgiska Anderlecht.

Därmed står Celtic, som förra säsongen ställdes mot Barcelona, Manchester City och Mönchengla­dbach, inför en ny tuff säsong i Europa, och de inleder äventyret hemma i Glasgow mot Neymars och Kylian Mbappés nya klubb PSG.

Att det på nytt blev en tuff grupp är något som Mikael Lustig tycker är rätt surt.

– Ja, lite så är det. Speciellt efter att vi de senaste två gångerna har hamnat i grupper där det har funnits två stora elefanter. Då är det oerhört svårt att ta sig vidare, säger han.

– Vi tog poäng hemma och borta mot Manchester City men det var en riktig tuff grupp. Det hade varit lite roligare om vi hade hamnat i en enklare grupp... Men det blir ju häftiga matcher.

Landslagsk­ompisen Victor Nilsson Lindelöf ser ut att få starta i Manchester Uniteds hemmamöte med Basel, där skadade Alexander Fransson saknas, och Pontus Wernbloom lär ha en given startplats i CSKA Moskvas bortamatch mot Benfica.

Vid sidan av svenskarna­s matcher inleds Champions League-gruppspele­t med finalrepri­sen från säsongen 2014–2015: Barcelona–juventus.

 ?? Bild: SCOTT HEPPELL ?? MÖTS ÅNYO. Mikael Lustig har ställts mot Neymar under tidigare Champions League-spel. Nu stöter de på varandra igen.
Bild: SCOTT HEPPELL MÖTS ÅNYO. Mikael Lustig har ställts mot Neymar under tidigare Champions League-spel. Nu stöter de på varandra igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden