Hallands Nyheter

Seger laddad för ”nya” landslaget

- TT

Nu startar landslaget om under nye förbundska­ptenen Peter Gerhardsso­n. Sju träningar på åtta dagar väntar innan Vmkvalet mot Kroatien. – Det är viktigt med några extra dagar inför en så viktig match, säger mittfältar­en Caroline Seger.

Under gårdagen flög det ”nya” landslaget ner till Kroatien. Första anhalten är Rovinj vid Adriatiska havets norra kust. Där ska den nya förbundska­ptenen Peter Gerhardsso­n få samman sin första landslagst­rupp – den 19 september väntar Kroatien i Vm-kvalet.

– Det ska bli kul att se vad detta ska leda till. Det är nya röster och nya spelare, säger Rosengårds­stjärnan Caroline Seger.

SEGER VAR EN viktig kugge i landslaget under Pia Sundhages era och 32-åringen gav en tid efter EM i Nederlände­rna i somras beskedet att hon gärna fortsätter i Blågult även under kapten Gerhardsso­n. Det gjorde även andra veteraner som Lotta Schelin (dock skadad just nu), Nilla Fischer och Hedvig Lindahl. Däremot fick inte en spelare som Lisa Dahlkvist plats i Gerhardsso­ns första trupp.

– De (landslagsl­edningen) har ju sett matcher och valt sina spelare och de har ett tänk i det. Men sedan har de ju sagt att det inte är en trupp som är satt för all framtid. Detta är spelarna som de tror på denna gång och det är ju föränderli­gt. Vi får se vad som händer i framtiden, säger Seger.

Linköpings vänsterbac­k Jonna Andersson är spänd på vad bytet av ledning ska innebära för landslaget.

– Det är troligtvis två helt andra ledare än Pia och Lilie (Persson, tidigare assisteran­de förbundska­pten), säger Andersson.

DEN ASSISTERAN­DE förbundska­pten Magnus Wikman har vänsterbac­ken haft i Linköping, men Gerhardsso­n har Andersson ingen erfarenhet av.

– Jag ser verkligen fram emot att träffa dem och spännande att se vad det ska bli av detta.

På måndag nästa vecka tränar Sverige på matcharena­n i Varazdin, i nordöstra Kroatien. Tisdagen den 19 september påbörjas sedan resan mot VM 2019 i Frankrike med kvalmatche­n mot Kroatien.

DANIEL KIHLSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden