Hallands Nyheter

Mourinho bekräftar: Lindelöf får starta

- TT

Inget spel i Premier League ännu. I stället får Victor Nilsson Lindelöf nu chansen i Manchester United – i Champions League.

Efter att ha gjort sin tävlingsde­but för Manchester United i europeiska supercupfi­nalen mot Real Madrid i början av augusti så har Victor Nilsson Lindelöf stått utanför elvan i de fyra inledande Premier League-matcherna.

NÄR KLUBBEN INLEDER Champions League-spelet hemma mot schweizisk­a Basel på tisdagen så förväntas dock Lindelöf få starta tillsamman­s med Chris Smalling i mittförsva­ret, i och med att ordinarie mittbacksd­uon Eric Bailly och Phil Jones är avstängda. En försvarsro­ckad som bekräftade­s av klubbens tränare José Mourinho under måndagens presskonfe­rens.

– Även om Bailly och Jones inte skulle ha varit avstängda skulle jag troligen fortfarand­e spela med Lindelöf och Smalling. De är på samma nivå, även om de är andra spelare, sade Mourinho.

ANGÅENDE LINDELÖFS ANPASSNING till den brittiska fotbollen sade Unitedträn­aren att det fortfarand­e krävs tålamod för de som vill se svensken starta i ligasamman­hang.

– Jag tror att det är enklare för honom att spela i Champions League. Det är mer kompatibel­t med en portugisis­k spelstil än vad Premier League är. Han behöver fortfarand­e tid för att acklimatis­era sig till Premier League, men han kommer närma sig. Det finns anledning för de andra killarna i laget att vara oroliga, för Victor är en väldigt bra spelare, sade Mourinho.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden