Hallands Nyheter

Comeback för Smfinaler i Göteborg

- MAGNUS VASELL 031-62 41 71 magnus.vasell@gp.se

Efter önskemål från klubbarna är Sm-finalerna i handboll tillbaka i Göteborg. Efter två år i Malmö arena sker avgörandet i Scandinavi­um nästa år.

Sedan tolv år tillbaka spelas herroch damfinalen på samma dag i samma stad och i samma arena.

Flera rafflande finaler har avgjorts i Göteborg som under åren 2010–2015 alternerad­e med Malmö som finalstad.

Under de senaste två åren är det dock i Malmö arena som mästarna på herr- och damsidan har korats.

MEN NÄSTA ÅR blir det ändring på det – då avgörs finalerna för sjätte gången i Scandinavi­um, närmare bestämt på Kristi himmelsfär­dsdag den 10 maj.

Peter Gentzel, vd för Svensk Elithandbo­ll AB, säger att det var klubbarnas vilja att finalen skulle återvända till västkusten.

– Det fanns det lite önskemål från klubbarna att spela i Göteborg igen, men sedan är det de ekonomiska bitarna som ska falla på plats och det har de gjort nu. Det ska bli fantastisk­t kul att komma tillbaka till Göteborg, även om det har varit fantastisk­a arrangeman­g i Malmö, berättade han för TT under damhandbol­lsligans upptaktstr­äff i just Malmö på måndagen.

Lotta Nibell, vd för kommunala bolaget Gotevent, som driver Scandinavi­um säger i en kommentar efter förhandlin­gen med Svensk Elithandbo­ll.

– Vi är väldigt stolta över att än en gång få förtroende­t att stå som värd för Sm-finalerna i handboll, säger hon och fortsätter:

– SCANDINAVI­UM ÄR JU numera klassisk handbollsm­ark och vi hoppas så klart på fullsatt, precis som det var 2013 och 2015.

Vid årets finaler i Malmö tog Kristianst­ad än en gång hem titeln på herrsidan efter seger mot Alingsås, medan Sävehofs damer gick på pumpen mot Höör efter att ha tagit hem Sm-guldet åtta år i rad.

 ??  ?? SCANDINAVI­UM.
SCANDINAVI­UM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden