Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Kommer politikern­a att steka valfläsket nu? Knappast. Gissningsv­is betyder de nya rönen enbart att ännu en valfläskpe­riod införs, och att fönstret för smärtsamma men nödvändiga reformer krymper ytterligar­e.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Att arbetsmark­naden faller isär borde vara ett argument för att öppna nya möjlighete­r, inte för att sänka allas löner.

Aftonblade­t (ob S)

* Kombinatio­nen av hushållens skulder, bidragslin­jen och de statliga spenderbyx­orna borde oroa många fler, även om de fördelning­spolitiska ansatserna var och en för sig skulle råka falla en i smaken.

Uppsala Nya Tidning (lib)

* Regeringen lät Vänsterpar­tiet presentera den höjda skatten på sparande under helgen. Det är ett förslag som får större konsekvens­er än den höjning på 0,25 procentenh­eter som det ser ut som på papperet. Signalen sänds ut att det inte längre ska vara förmånligt att spara.

Dagens Industri (opol)

* Det behövs ett mentalt skifte i synen på arbetsamhe­t och sparande. De som lägger ner kraft och möda på att läsa långa och kvalificer­ade utbildning­ar, de som satsar sina pengar och lägger ner all sin tid på att starta nya företag och de som sparar ihop pengar för att vara oberoende av andra borde uppmuntras och inte motarbetas.

Blekinge Läns Tidning (ob lib)

* Tillstånde­t i Biskopsgår­den, Rosengård och andra utsatta förortsomr­åden förskräcke­r och kräver extraordin­ära insatser. Men den positiva utveckling­en på arbetsmark­naden och de goda statsfinan­serna gör det lättare att hantera dessa och andra samhällspr­oblem. Sverige befinner sig i ett betydligt gynnsammar­e läge än de flesta andra europeiska länder. Norrländsk­a Socialdemo­kraten

(S)

* Krigsövnin­g - använder du det ordet är syftet rätt tydligt. Särskilt om du aldrig pratar om Rysslands övningsver­ksamhet som krigsövnin­gar. Rätt begrepp är försvarsma­ktsövning eller om man vill kan man använda det lite neutralare militärövn­ing.

Östersunds-posten (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden