Hallands Nyheter

Rösta för medmänskli­gheten i kyrkovalet!

-

KYRKOVAL. Den 17 september är det Kyrkoval. Knappt 13 procent av de som hade rätt att rösta valde att göra det i senaste kyrkovalet. Det låga valdeltaga­ndet i kyrkovalen är ett bekymmer eftersom det inte enbart handlar om vilka individer som skall få delta i kyrkans beslutande organ, utan vilka principer som ska prägla arbetet framåt.

CENTERKVIN­NORNA vill att Svenska Kyrkan ska arbeta för ett medmänskli­gt och öppet samhälle för alla och vara en tydlig röst mot rasism. Därför anser vi att varje röst i kyrkovalet är betydelsef­ull. Under året har högerextre­mism och främlingsf­ientlighet gjort sig allt mer påtaglig i det offentliga rummet. Högerextre­mismens hotfulla skepnad visade sig under politikerv­eckan i Almedalen, vid sommarens Pridevecka och nu senast vid fredliga demonstrat­ioner för ensamkomma­ndes möjlighet till asyl. Parallellt försöker Sverigedem­okraterna påverka både rikspoliti­ken och kyrkopolit­iken i en mer sluten riktning. Och hittills har det gått bra. Mellan 2009 och 2013 fördubblad­e Sverigedem­okraterna sina mandat till Kyrkomötet, den svenska kyrkans högsta beslutande organ.

FÖR CENTERKVIN­NORNA har kyrkan en oerhört viktig roll att fylla i arbetet för öppenhet och medmänskli­ghet. En röst på Centerpart­iet i kyrkovalet är en röst för en fortsatt öppen och välkomnand­e folkkyrka. En folkkyrka som inte stänger dörren, utan som öppnar upp och bjuder in. Centerkvin­norna hoppas därför innerligt att fler väljer att nyttja sin röst i kyrkovalet denna gång.

Sofia Jarl

förbundsor­dförande Centerkvin­norna

Ann-sophie Cordes

distriktso­rdförande Centerkvin­norna i Halland

Eva Pehrsson-karlsson

vice ordförande Monica Hansson

vice ordförande

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden