Hallands Nyheter

24-åring sände hot och penisbilde­r

- JOAKIM KULLBERG 010-471 51 92 jk@hn.se

Den 24-årige mannen skickade bilder på sin penis, sexinviter samt meddelande­n där han hotade socialsekr­eteraren och hennes familj med våld. Nu döms mannen till skyddstill­syn och vård.

Den nu 24-årige mannen hade under en tid skickat en hel del sms till sin socialsekr­eterare – till en början med vänligt innehåll, men i januari förra året blev meddelande­na allt värre. 24-åringen började då skicka sms med sexuellt innehåll, och det spårade snabbt ur.

UNDER EN OCH samma kväll skickade 24-åringen flera otrevliga sms till socialsekr­eteraren – bland annat erbjöd han sig att utföra sexuella handlingar. 24-åringen skickade också bilder på sin erigerade penis. Till slut skickade 24-åringen också hotfulla meddelande­n där han skrev att han

När 24-åringen fick veta att polisutred­ningen hade lett till åtal hotade han att döda åklagaren.

skulle förgripa sig på både socialsekr­eteraren och hennes familj med våld.

24-åringen, som åtalades för sexuellt ofredande och hot mot tjänsteman, har varken kunnat erkänna eller förneka eftersom han var hög på både amfetamin och heroin och var ”riktigt snurrig”. Numret som meddelande­na skickades från har dock kunnat spåras till 24-åringen. Ytterligar­e bekräftels­e på att det var 24-åringen som skickat meddelande­na fick polisen när man såg att det skickats grattis-hälsningar till 24-åringen pappa från samma nummer – ungefär samtidigt som sex-sms:en och penisbilde­rna skickats till socialsekr­eteraren.

24-ÅRINGEN DÖMS NU för både sexuellt ofredande och hot mot tjänsteman. Men han döms också för ytterligar­e ett fall av hot mot tjänsteman. När 24-åringen fick veta att polisutred­ningen hade lett till åtal hotade han att döda åklagaren. Inte heller det har 24-åringen något minne av, på grund av narkotikap­åverkan.

Under rättegånge­n förklarade 24-åringen att han behöver hjälp att bli kvitt sitt missbruk. Det är också något som tingsrätte­n i Halmstad tar fasta på. 24-åringen slipper fängelse, trots att brotten är så allvarliga att det borde ha dömts ut, och döms i stället till skyddstill­syn med särskild föreskrift att genomgå missbruksv­ård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden