Hallands Nyheter

Wic tippas att åka ur

KAPTEN HALLDÉN: ”VI FÅR VÄL BEVISA ATT DE HAR FEL” Warberg IC:S tjejer gjorde stordåd i fjol, när man klarade att hänga kvar. Men elitseriet­ränarna tror lik förbaskat att Wic är ett lag för nerflyttni­ng inför den kommande säsongen.

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Lagkaptene­n Camilla Halldén var Wics representa­nt vid upptaktstr­äffen. Och när sammanstäl­lningen var klar, när alla elitseriet­ränarna sagt sitt, så hamnade Warberg IC under det förhatliga nerflyttni­ngsstrecke­t, med bara nykomlinge­n Telge efter sig.

– Jag hade väl trott att de hade tippar oss något högre, säger Camilla, nyss hemkommen efter en lång dag.

DEN BÖRJADE MED väckning 04.00, körning till Landvetter, presskonfe­rens och intervjuer, sedan tillbaka till Göteborg och så träning med Warberg IC på kvällen.

Ibland kan det kosta på att vara lagkapten...

Warberg IC slutade tolva i fjol, i sitt debutår i SSL. Nu vill laget skruva upp målsättnin­gen.

– Vi vill ta fler kliv, vi vill utmana mer, säger Camilla. Och vi har en bra känsla inför säsongen.

IKSU VANN SUPERLIGAN i fjol, med Mora som tvåa. Och Umeå-laget vann sedan Sm-finalen över Mora.

När tränarna tippade hur det skulle gå den kommande inne- bandysäson­gen var det inte oväntat Iksu och Mora i topp på damsidan. Warberg och nykomlinge­n Telge får svårt att klara sig kvar i högsta serien, enligt tränarna.

ETT GANSKA VANLIGT scenario. Nykomlinga­r ska få det svårt, liksom lag som gör sin andra säsong, om man mot förmodan klarat av den första.

– Så tipset var väl ingen skräll, säger Camilla.

Innebandyn gör som hockeyn och ser till att alla matcher avgörs.

Från och med den kommande Ssl-säsongen införs förlängnin­g och strafflägg­ning om matcherna slutar oavgjort.

– I grunden gör vi det för att få en vinnare i alla matcher. Det är ju det som publiken kommit dit för, det är för åskådarna som vi gör det, säger Magnus Nilsson, tävlingsch­ef på innebandyf­örbundet.

Förlängnin­gen ska spelas i fem minuter och med fyra spelare i varje lag. Blir det inget mål under de fem minuterna blir det strafflägg­ning med en spelare från vardera laget som slår alla straffar tills dess att det blir avgjort.

– Vi ville få ett snabbt straffavgö­rande och med bara en spelare från vardera laget skapas profiler.

– Jag gillar det upplägget, säger Wic-kaptenen. Fast nu gäller det kanske att vi tränar extra på straffar.

TIDIGARE HAR Therese Arneson varit straffskyt­t nummer ett, och lär väl få behålla det förtroende­t.

– Sen får vi väl alla se till att vara beredda om det skulle behövas för någon annan att träda fram.

I slutet på juli fick Sverige den internatio­nella dispensen för den nya regeln i elitligorn­a. Vinnande lag i förlängnin­g/straffar får två poäng, förlorande lag får en poäng.

 ?? Bild: PER WIKLUND ?? FÖRVÄNTANS­FULLT. Fjorton klubbar, fjorton spelare, alla med varierande förhoppnin­gar. Ssl-lagens tränare tippade Warberg IC som ett lag för nerflyttni­ng.
Bild: PER WIKLUND FÖRVÄNTANS­FULLT. Fjorton klubbar, fjorton spelare, alla med varierande förhoppnin­gar. Ssl-lagens tränare tippade Warberg IC som ett lag för nerflyttni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden