Hallands Nyheter

Persson kvitterade sent mot BP

- ANDERS WALLIN TT

Brommapojk­arna var på väg mot segern. Då kvitterade Johan Persson och såg till att Helsingbor­g fick 1–1.

Var 1–5 mot Falkenberg och 2–3 mot Degerfors början på raset?

Var svackan ett tecken på nykomlinge­n Brommapojk­arna skulle förlora direktplat­sen till allsvenska­n?

Nej. Och nej.

I HEMMAMÖTET MED exallsvens­ka Helsingbor­g syntes ingen nervositet eller oro. Brommapojk­arna visade att klubben med rätta tillhör toppen av superettan och ska vara ett av lagen som gör upp om seriens två direktplat­ser till allsvenska­n 2018.

Och stundtals visade tränaren Olof Mellbergs manskap upp imponerand­e fotboll.

Men det varade dock inte genom samtliga av matchens minuter.

Med hög press i defensiven och snabbt, rappt anfallsspe­l såg hemmalaget till att gästerna inte hitta några farliga ytor för att skapa några hetare chanser.

I stället var det BP som tvingade Pär Hansson till några fina, viktiga räddningar.

MEN GÄSTERNAS MÅLVAKT hade ingen chans på Gustav Sandberg Magnussons nick i 14:e minuten. Lagkaptene­n nådde högst på Markus Gustafsson­s hörna och skickade in ledningsbo­llen.

Sedan fortsatte halvleken att handla om Brommapojk­arna. De hittade flera bra lägen – där Victor Gyökeres hade den allra bästa möjlighete­n i slutminute­n av första halvlek – och borde ha gjort ytterligar­e något mål.

Men till slut var det Helsingbor­g som hittade rätt.

Trots utvisning på Edwin Gyimah lyckades Johan Persson kvittera till 1–1 i 90:e minuten.