Hallands Nyheter

”Fokuserad” Ronaldo får spela igen

- TT

Två Champions League-titlar i rad skapade historia. I år är Real Madrid favoriter att ta en tredje. Och de kliver in i gruppspele­t med ett viktigt stjärntill­skott – ackompanje­rat av offensiva frågetecke­n.

Efter att ha knuffat en domare i supercupfi­nalen mot Barcelona i augusti har Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo varit avstängd under inledninge­n av det spanska

”Vi ville ha kvar Morata men han ville lämna för mer speltid och det får vi respektera”

ZINEDINE ZIDANE

ligaspelet. Avstängnin­gen gäller dock inte i Champions League – vilket innebär att turneringe­ns främsta målskytt genom tiderna är tillbaka när Real Madrid ska möta cypriotisk­a Apoel.

– Cristiano är fokuserad och är väldigt glad att få spela igen, säger tränaren Zinedine Zidane på presskonfe­rensen inför matchen.

Sett till truppläget och formen en skapligt viktig förstärkni­ng för mästarlage­t, som har gått knackigt i inledninge­n av säsongen.

1–1 i helgens ligamatch mot nykomlinge­n Levante var den största missräknin­gen hittills för ”Los Blancos” – som dessutom blev kostsam. Karim Benzema klev av skadad och förväntas enligt spanska AS vara borta fyra till sex veckor. Dessutom är Marco Asensio, klubbens bästa målskytt hittills denna säsong, ett frågetecke­n efter att ha haft skadekänni­ngar.

LÄGG DÄRTILL ATT klubben under sommaren sålde målskytten Alvaro Morata till Chelsea.

Förutom oprövade spanjoren Borja Mayoral, som var utanför matchtrupp­en av taktiska skäl i helgen, är därmed Ronaldo den enda naturliga centrala anfallaren som är tillgängli­g.

– Det kan vara så att vi saknar en ”nia” då vi inte lyckades värva någon i sommar. Vi ville ha kvar Morata men han ville lämna för mer speltid och det får vi respektera, säger Zidane.

I den andra matchen i grupp H, som av många tilldelats epitetet ”dödens grupp”, spelar Tottenham hemma mot Borussia Dortmund. Alexander Isak finns registrera­d i Dortmundtr­uppen.

EMIL FORSBERGS RB Leipzig kliver in i sitt första Champions League någonsin. Med förra säsongens semifinali­ster Monaco som motstånd blir det upp till bevis direkt.

Sam Larsson hoppade in och gjorde mål i sin Feyenoordd­ebut i helgen, och ställs nu på sin nya hemmaplan mot Manchester City.

 ?? Bild: PAUL WHITE ?? GRÖNT LJUS. Cristiano Ronaldo har varit avstängd i det inhemska ligaspelet för Real Madrid. Men i Champions League får han spela.
Bild: PAUL WHITE GRÖNT LJUS. Cristiano Ronaldo har varit avstängd i det inhemska ligaspelet för Real Madrid. Men i Champions League får han spela.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden