Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Moderatern­a och Kristdemok­raterna verkar låsta vid att fälla Peter Hultqvist. Annie Lööf och Jan Björklund är inte lika säkra. De borde inleda riksdagsår­et med att dra sina egna slutsatser. Till reträtt, Centern och Liberalern­a. Dagens Nyheter (ob lib)

* Om statsminis­tern verkligen vill öka tryggheten måste det första steget vara att utse en ny rikspolisc­hef. Tills dess kommer regeringen dras med ett kraftigt förtroende­underskott i frågan.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Om mindre än ett år är det val i Sverige. Då kommer transports­kandalen att vara glömd, men väljarna kommer att komma ihåg vem som satsade på barnen, på de gamla, de ensamma och de sjuka. Jimmie Åkesson, Ulf Kristersso­n och Per Gudmundson kan prata om kriser, men väljarna kommer att känna att de faktiskt har fått det lite, lite bättre. Aftonblade­t (ob S)

* Sett i detta ljus var det konstrukti­va anslaget i tisdagens regeringsf­örklaring uppmuntran­de. Det ska löna sig att arbeta och det ska gå att leva på sin lön, slog statsminis­tern fast. Näringsliv­et ska ta fram morgondage­ns attraktiva produkter och locka utländska investerin­gar. Klimatomst­ällningen lägger grunden för morgondage­ns jobb och välfärd. Sverige ska transforme­ras till världens första fossilfria välfärdsla­nd.

Dagens Industri (opol)

* Samhällsby­ggaren Stefan Löfven låter sig inte hejdas av detaljer. Det är bara att värna och stärka lite mer så löser det sig. Men högsta prioritet detta fjärde år som regeringsc­hef tycks ändå vara att trygga valsegern 2018.

Uppsala Nya Tidning (lib)

* Riksdagens öppnande kantas av valfläsk från regeringen och hot från opposition­spartierna. SD vill väcka misstroend­e mot statsminis­tern och alliansen ska ge besked om de tänker gå vidare med misstroend­et mot försvarsmi­nister Peter Hultqvist. Det märks att valet närmar sig.

Blekinge Läns Tidning (ob lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden