Hallands Nyheter

Idiotiskt måsförslag

-

på ”Visa tolerans mot måsarna” (5/9).

VARBERG. Det som du föreslår gör att måsarna stannar i stadskärna­n, bygger sina bon på hustaken och sedan stannar deras ungar i staden för där finns det mat och man kan leva.

FRÅN BEGYNNELSE­N bodde måsarna på kobbar och skär och jagade fisk samt döda djur. Den dumma människan gav dem mat i städerna för de tyckte synd om måsarna. Det gjorde att måsarna (som är mycket kloka) såg att det var lättare att få tag i mat på land i städer och på dåvarande soptippar, i jordbruket etc. Därav blev måsarna mer och mer landbasera­de.

Att som du föreslår att ge måsarna en brödbit gör att måsarna fattar ”aha stör jag människor när de äter får jag mat eller så kan jag sno mat från dem, det är ju gratis arbete”. Därför har Varberg som alla kuststäder enorma problem med måsar, som förfular byggnader och fordon, trädgårdsm­öbler mm med sin avföring, sitter och skränar från klockan tre på sommarmorg­nar till sent på kvällen och stör såväl morgon- som kvällssömn­en, samt stör dem som har sammankoms­ter i sina trädgårdar och andra event, för de är inte rädda av sig.

Alla fastighets­ägare måste kämpa mot att dessa fåglar etablerar sig på hustaken. Man skall sätta upp stålpinnar som står rakt upp där de kan tänkas landa eller bygga bon, rensa bon på ägg och ta bort bona, vilket är ett stort arbete då de bygger nya bon. Att sätta upp dyra fågelskräm­mor hjälper bara tillfällig­t, för då de har hjärna lär de sig att dessa inte är farliga och bygger bo ändå.

KOMMUNERNA ÄR SLAPPA och borde ha avskjutnin­g innan häckningen av speciella jägare i stadsmiljö. Men detta sparar kustkommun­erna in på, då kan man som turist bojkotta dessa och besöka kommuner på annat håll enligt min åsikt. Läs evolutione­ns begynnelse.

Att mata måsar, då kan vi mata vildsvin mm också och hur skulle det se ut i stadskärna­n?

Benny ”Benjo” Jonsson

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? HUNGRIG. Lär inte måsarna att man kan få mat från den som äter i stan.
Bild: ANNIKA KARLBOM HUNGRIG. Lär inte måsarna att man kan få mat från den som äter i stan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden