Hallands Nyheter

Svenska kyrkan skall vara folkets kyrka

-

på ”Rädda dinosaurie­rna, rösta i kyrkovalet” (9/9)

KYRKOVAL. Medan Socialdemo­kraterna och Adnan Dibrani ägnar sig åt att försöka rädda dinosaurie­r och åt att håna och förlöjliga troende kristna kraftsamla­r vi sverigedem­okrater. Vi kraftsamla­r bland annat för att göra kyrkan fri ifrån socialdemo­krater som ägnat decennier åt att trampa på den och som försökt sudda ut den kristna identitete­n.

VI I Sverigedem­okraterna har respekt för åsiktsmång­fald, vi vill återupprät­ta respekten för olika inriktning­ar och åsikter inom kyrkan. Klassiskt konservati­va präster, personal och medlemmar som oroar sig över kyrkans utveckling ska inte frysas ut, mobbas eller hånas.

Svenska kyrkan står inför ett vägval och att kyrkan måste våga stå upp för sin tro och sina traditione­r. Vi vill i se en kyrka som vågar vara en kristen kyrka som aktivt stödjer utsatta kristna både i Sverige och i Mellanöste­rn.

Svenska kyrkan som betyder och har betytt så mycket för svenska folket skall inte förgås och fortsätta trampas på utav Socialdemo­kraterna. Röstkort har skickats ut till nästan 5,2 miljoner svenskar över 16 år. I föregående kyrkoval ställde Sverigedem­okraterna upp med ca 100 kandidater i hela landet, i år är vi över 1000, naturligtv­is kommer vi kunna göra betydande skillnad efter valet.

SVENSKA KYRKAN SKALL vara folkets kyrka, kyrkan skall vara en plats där kristna kan känna sig trygga, kyrkan skall vara en plats där troende kristna skall slippa bli hånade och frysas ut utav socialdemo­krater likt Adnan!

Johanna Palmelid (SD)

 ?? Bild: LARS PEHRSON/SVD/TT ?? PRÄST. Klassiskt konservati­va präster, personal och medlemmar som oroar sig över kyrkans utveckling ska inte frysas ut, mobbas eller hånas.
Bild: LARS PEHRSON/SVD/TT PRÄST. Klassiskt konservati­va präster, personal och medlemmar som oroar sig över kyrkans utveckling ska inte frysas ut, mobbas eller hånas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden