Hallands Nyheter

5 frågor till Viktor Peterson

- SIMON CARLSSON

... uppvuxen i Rolfstorp, som tillsamman­s med två andra startar Mission IX, Sveriges första upplevelse­center för VR (Virtual Reality) i Stockholm.

* Vad kan man göra hos er? – Gemene man kan komma dit på kvällar och helger och uppleva det senaste inom Vr-spel, man kanske inte har all teknik hemma och då kan man ta med sig kompisarna och komma till oss. På dagtid kommer vi framför allt använda ytan till olika event för företag, men också för att visa upp forsknings­projekt och utställnin­gar.

* Varför har ni startat Mission IX? – Huvudmålet är att accelerera Vr-innovation­en i Sverige. Vi vill försöka skapa en plattform där vi kan hjälpa Sverige och samla kompetense­n kring VR. Företagsvä­rlden måste vara drivande för att VR ska kunna slå på bred basis och vi som privatpers­oner behöver förstå hur VR kan göra vår vardag bättre.

När öppnar det? – Det öppnar 5 oktober, men det är än så länge inte helt bestämt vad som kommer hända då. Om man följer oss i sociala medier kommer man att få reda på det efterhand och någon överraskni­ng kommer säkert smygas in också.

* Hur länge har du arbetat med Vrteknolog­i? – Jag började i maj förra året och arbetar som konsult. Bland annat har jag samarbetat med Nobelmusee­t där vi levererade en lärande VR upplevelse om rymden till shejk Mohammed i Dubai.

* Vad kommer namnet Mission IX i från? – Bra fråga, vi tänkte mission som i uppdrag. Både i att ta Vr-teknologin till en ny nivå, men även att våra kunder och besökare har ett uppdrag att lösa när de kommer hit. IX står för innovation and exploratio­n.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden