Hallands Nyheter

Man död efter knivattack – två anhållna

- JOAKIM KULLBERG 010-471 51 92 jk@hn.se MARKO KORKEASALO 010-471 50 21 mk@hn.se ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hn.se

En man i 40-årsåldern knivmördad­es natten till onsdag i samband med ett bråk i Folkets hus i Rydöbruk. Polisen kunde gripa två män strax efteråt. Männen sitter nu anhållna men nekar till brott.

Vid tvåtiden natten till onsdag bröt sig två män, en 18-åring och en 35-åring, in i Folkets hus där två män och en kvinna befann sig.

När polisen ryckte ut till platsen trodde man först att det rörde sig om ett lägenhetsb­råk – men det visade sig vara mycket värre. Inne i bostaden hade en av männen blivit attackerad med kniv och var mycket svårt skadad.

MANNEN, SOM UPPGES vara i 40-årsåldern, fördes till sjukhus men avled på operations­bordet. Den andra mannen som befann sig i lägenheten hade blivit attackerad, men lyckades fly från platsen och ådrog sig bara lindriga skador.

Kvinnan som befann sig i bostaden klarade sig helt utan skador.

Efter knivattack­en försvann de två männen från platsen efter att ha hotat kvinnan. Kort därefter grep polisen de båda männen i närområdet och de är nu anhållna.

– De är misstänkta för mord, mordförsök och övergrepp i rättssak. Båda nekar till brott, säger Lars-gunnar Perlinger, biträdande chef på polisens avdelning för grova brott. Var greps de någonstans?

– Det var inte speciellt långt därifrån. Jag vill inte gå in på detaljer, men kan säga att det var på samma gata.

Platsen spärrades av för teknisk undersökni­ng och den påbörjades i går förmiddag. Förbipasse­rande kunde se blåvita avspärrnin­gsband runt hela Folkets hus.

– Det har inte varit så många som har kommit fram till oss, vi har pratat med två invånare, säger Linus Karlsson, poliskommi­ssarie på polisen i Falkenberg/hylte.

Han och en kollega höll vakt så att ingen gick in i byggnaden under tiden den tekniska undersökni­ngen pågår.

Hur lång tid den tekniska undersökni­ngen tar vet han inte i nuläget.

– Det beror dels på vad som har hänt och hur stort område som behöver sökas igenom, säger Linus Karlsson.

Lars-gunnar Perlinger på avdelninge­n för grova brott berättar att en av de misstänkta är född 1982 och den andra är född 1999. De båda ska också ha varit bekanta med offret. Är det här några personer som ni känner till sedan tidigare?

– Båda misstänkta är kända av polis sedan tidigare, men jag vill inte på in på vilken typ av brottsligh­et det rör sig om, säger Larsgunnar Perlinger.

Enligt de första uppgiftern­a ska gärningsmä­nnen ha brutit sig in i lägenheten.

– Jag vill egentligen inte kommentera det, men kan bekräfta att det har handlat om en viss form av våld för att ta sig in.

DE MISSTÄNKTA gärningsmä­nnen har förhörts en första gång och sedan anhållits, men skulle förhöras mer ingående under gårdagen. De tilldelade­s också varsin offentlig försvarare.

Senast klockan 12 den tredje dagen efter ett beslut om anhållande måste åklagaren göra häktningsf­ramställan till domstol. Om männen inte häktas då sätts de på fri fot.

Förutom att polisen genomförde en teknisk undersökni­ng av brottsplat­sen i går hölls förhör med personer i närområdet som kan tänkas ha sett eller hört någonting. Så här initialt, tror du att ni kommer att klara upp det här?

– Jag tycker att det känns rimligt eftersom de misstänkta kunde gripas så snabbt. Det känns lovande att det här ska kunna klaras upp, säger Lars-gunnar Perlinger.

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? BROTTSPLAT­S. Linus Karlsson, poliskommi­ssarie på polisen i Falkenberg/ Hylte, såg till att ingen person gick in i byggnaden under tiden den tekniska undersökni­ngen pågick.
Bild: ISABEL BARK BROTTSPLAT­S. Linus Karlsson, poliskommi­ssarie på polisen i Falkenberg/ Hylte, såg till att ingen person gick in i byggnaden under tiden den tekniska undersökni­ngen pågick.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden