Hallands Nyheter

Erik tillbaka på plan

När Erik Zetterberg spelade hela matchen i U21-mötet mot Norrköping, var det fjorton månader sedan han senast gjort en 90-minutare. – Det har varit en lång väg tillbaka, säger han.

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Menisken i knäet har varit minst sagt krånglande och krävt tre operatione­r sedan den första smällen, i en träningsma­tch mot Stabaek förra sommaren.

– Jag har aldrig haft tankar på att ge upp, men däremot ställt mig frågan ”varför just jag?”, säger 20-åringen i Falkenberg­s FF.

EFTER STABAEK-MATCHEN VAR Erik nere i Belgien för att provspela med andraligak­lubben Roeselare.

– Då vred jag till det igen, rehabade ett tag därnere, men åkte sen hem till Falkenberg igen.

Och i mitten av augusti gick det inte längre, Zetterberg tvingades till operation. Det skulle bli flera...

Han kände ny smärta, det drog till igen i knäet, redan på den andra träningen efter återkomste­n.

ERIK BET IHOP, fick göra några allsvenska inhopp, men efter avslutning­smatchen mot Häcken tvangs han till röntgen. Beskedet: en spricka i menisken och operation i november.

– Den sista smällen var egentligen värst och även lite komisk i allt elände, säger Erik.

Han och Hampus Svensson hade rehabat för sig själva. På vägen hem ville Hampus ha en Snickers i kiosken.

Hampus gick ju på kryckor, så jag erbjöd mig, minns Erik.

Han trampade snett på trottoarka­nten. Menisken pajade igen.

– Knäet svullnade upp rejält. Dags för operation nummer tre, den 15 mars. Jag minns det extra väl; Fff-killarna åkte på träningslä­ger till Spanien och jag låg på operations­bordet.

Men nu ska eländet vara över. I kväll gör Erik Zetterberg sin tredje raka match i A-slutspelet i U21.

– I slutspelet är det skarp kvalitet på motståndet. Det är en bra utmaning för mig och ger mycket, säger Fff-mittfältar­en.

I DAG ÄR det möte med Brommapojk­arna. Och Erik laddade som brukligt inför en match, med att gå på bio.

– När det går och när det är en film som lockar, sjunker jag gärna ner i en skön stol i en biosalong, stänger av mobiltelef­onen och kopplar av. Vad blev det för rulle? – En skräckfilm, fast den var i mesigaste laget, säger Erik. Bill Skarsgård som den ondskefull­e clown Pennywise i ”Det”, efter Stephen Kings roman. – Jag gillar inte clowner, men ska nog kunna sova gott och ladda på rätt sätt, skrattar Erik. FFF har inlett A-slutspelet med att spela 1–1 mot Norrköping och sedan noterat 1–4 mot Elfsborg. – Det här är jättebra matcher för spelare som ligger just utanför Alaget eller är på väg tillbaka. Och i A-slutspelet är det bra kvalitet, en stor skillnad från vissa matcher i grundserie­n, säger Fff-tränaren Jonas Axeldal.

”Jag har aldrig haft tankar på att ge upp, men däremot ställt mig frågan ’varför just jag?’”

ERIK ZETTERBERG

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? DET VAR DÅ, DET. Erik Zetterberg gjorde ett kort inhopp i mötet med Helsingbor­g i slutet av oktober i fjol. Nu är han äntligen tillbaka efter sina meniskprob­lem.
Bild: ROBERT BOMAN DET VAR DÅ, DET. Erik Zetterberg gjorde ett kort inhopp i mötet med Helsingbor­g i slutet av oktober i fjol. Nu är han äntligen tillbaka efter sina meniskprob­lem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden