Hallands Nyheter

Nordqvist måste vara försiktig

- CARL GÖRANSSON TT

Anna Nordqvist spelar årets sista major, även om hon fortfarand­e känner av sviterna efter körtelfebe­rn. ”Jag skulle nog säga att jag är 85 procent återställd och mår bättre. Men jag måste vara försiktig och inte pusha för hårt”; skriver hon inför Évian Championsh­ip.

Det har gått ungefär två och en halv månad sedan Anna Nordqvist diagnostic­erades med körtelfebe­r. Att svenskan kan spela högklassig golf ändå visade hon som Europas nyckelspel­are i Solheim Cup i augusti, men efter den urladdning­en var det läge att dra i handbromse­n. Nordqvist lämnade återbud till Canadian Open veckan därpå.

”JAG VAR HELT slut efter Solheim och hade aldrig kunnat återhämta mig och ta mig igenom tävlingen i Kanada. Tvåveckors­perioden med vila efter Solheim Cup hjälpte mig mycket i tillfriskn­andet”, skriver Nordqvist i ett mejl till TT.

Förra veckan tävlade 30-åringen igen i Indianapol­is, där hon missade kvalgränse­n, och i dag inleds årets femte och sista major i franska Évian-les-bains. Anna Nordqvist är rankad 13:e i världen och Europas starkast lysande stjärna på papperet, men att hon i nuläget ska kunna bryta den fyraåriga europeiska segertorka­n i majortävli­ngar är inte sannolikt.

”Jag kan inte ha alltför stora förväntnin­gar på mig själv och mina resultat just nu, även om jag är en tävlingsmä­nniska och verkligen vill prestera.

JAG HAR SAGT tidigare att ett av mina stora mål är att vinna en till major. Men konkurrens­en är stenhård och det ska mycket till just nu för att nå hela vägen, eftersom jag har missat mycket viktig träning och spel de senaste månaderna”, skriver Nordqvist, som vann sin hittills enda majortitel i Lpga-mästerskap­et 2009.

Återhämtni­ngen från körtelfebe­rn tar tid och Anna Nordqvist har fått stränga order om att skippa fysträning­en och dra ner på all träning över huvud taget. Men mellan viloperiod­erna räknar Nordqvist med att klämma in ett gäng tävlingar till, innan det är dags att sätta punkt för säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden