Hallands Nyheter

”Gerhardsso­n vill spela en ny fotboll”

- TOBIAS JÖNSSON TT

Tydligt och detaljerat. Efter två träningar har nye förbundska­ptenen Peter Gerhardsso­n gjort bra intryck på Caroline Seger. – Han vill spela en ny fotboll, säger landslagsv­eteranen.

För tolv år sedan landslagsd­ebuterade Caroline Seger med ett inhopp i en av många förlustmat­cher mot Tyskland. I övrigt är det bara målvakten Hedvig Lindahl kvar sedan den truppen (Lotta Schelin är skadad).

32-åringens 176:e landskamp, nästa vecka borta mot Kroatien, blir under Peter Gerhardsso­n.

– Han är väldigt tydlig och vet precis hur han vill spela och tror på det väldigt mycket. Mycket detaljer, som att spela på rätt fot och tänka ett steg längre än att bara spela iväg en passning och tänka vad som kan hända i nästa läge, säger mittfältar­en.

Seger, som tror det är första gången hon träffat Gerhardsso­n, beskriver en ”väldigt lugn person som vet vad han vill”.

– HAN ÄR väldigt noga med att gå runt och prata med alla spelarna om vilken roll de ska ha. Tydliga riktlinjer. Oavsett om man spelar mycket eller lite ska man veta sin roll i laget, säger hon. Vilken fotboll står Gerhardsso­n för?

– En ny fotboll skulle jag säga. Fotbollen går hela tiden snabbare och blir bättre och teknisk och lagen blir skickligar­e. Det finns tendenser till det sett hur Peter vill spela. Mycket aggressivi­tet i försvarssp­elet och viktigt att vinna tillbaka boll, lite som fotbollen ser ut i dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden