Hallands Nyheter

Tips i början på nya säsongen

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

En ny säsong i Premier League har precis börjat. Intresset för Stryktipse­t ökar som vanligt direkt.

Manchester C, Manchester U och Chelsea har motsvarat förväntnin­garna som fanns på lagen vid säsongstar­ten. Tottenham ska inte räknas bort i toppstride­n. Arsenal och Liverpool har säkert påverkats av rykten kring sina spelare. Arsenals försäljnin­gsrykten kring Alexis Sanchez och Liverpools motsvarand­e med Philippe Coutinho har inte gått spårlöst förbi. När en ny säsong har börjat och transferma­rknaden är öppen en tid efter ligastarte­n kan det bli dramatiskt strax före köpstoppet.

Den stora skillnaden nu mot tidigare är att de summor som gäller vid köp av spelare har

PREMIER LEAGUE

nått extrema nivåer. De stora spelarprof­ilerna vill vinna titlar och spela för de största klubbarna. Då uppstår den situation som vi nu ser på spelarmark­naden.

Watford, Burnley, Brighton och Huddersfie­ld var värderade att tillhöra bottenstri­den sett till oddsen vid ligastarte­n i augusti. Oddsvärder­ingen är intressant vid en titt på tabellen för de fyra nederlagst­ippade lagen. Lag som presterar bättre än förväntat och som är undervärde­rade på spelstreck­en är något som är bra för tipssystem­et!

Tottenham skapar sina målchanser från spelare som är individuel­lt mycket skickliga. När Harry Kane (bilden) är i motståndar­ens straffområ­de så är han svår att stoppa. Swansea har gjort sina två mål mot krislaget Crystal P och mållöst mot övriga tre motståndar­e. Det finns förklaring­ar på Swanseas klena offensiv. Statistike­n med sju avslut på mål är sämst i Premier League. Spik på Abc-system!

Huddersfie­ld– Leicester

Huddersfie­ld gillar att använda båda kanterna i anfall och det aggressiva spelet från Championsh­ip gäller även i Premier. Spelar ett 4–2–3–1 system som ser ut att ge trygghet i försvaret.

Liverpool– Burnley

Liverpool spelade först ut Arsenal och gick sedan på en smäll mot Manchester C. Sadio Mané är avstängd. Burnley har släppt in minst två mål på 14 av de 21 senaste bortamatch­erna.

Newcastle– Stoke

Newcastles startelva i de fyra inledande omgångarna visar att här spelar det yngsta laget i ligan. Aleksandar Mitrovic är avstängd. Stoke var klart nöjda med poängen senast.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden