Hallands Nyheter

Med nya namn

- TOBIAS HOLMGREN 031-62 40 00 tobias.holmgren@gp.se

i filmen, bara lite grann, så att det blir tydligt hur knasiga vi människor är när vi håller på, säger Peter Dalle.

Han kallar filmen ”en nutidsbetr­aktelse om människors längtan efter lite grönare gräs”, och vill med den ställa frågan: Blir vi verkligen lyckligare om vi får leva på en annan plats? Eller hinner vårt förflutna ikapp oss vart vi än reser?

EN SOM GJORDE ett försök i det verkliga livet var Björn Gustafsson, som för tre år sedan packade sina väskor och ”försvann” från Sverige för att söka lyckan i det stora landet i väst. Nya jobblöften i hemlandet har nu lockat tillbaka honom; kanske lite väl hastigt, för än så länge är boendesitu­ationen oklar.

– Det här var väldigt lätt att tacka ja till. Men nej, jag har ingen bostad i Sverige just nu, eller i USA heller för den delen. Jag flyttar runt, säger han.

Inte bara inom Sverige, visar det sig. Björn Gustafsson filmar också i Toronto där han är med i tv-serien People of Earth, nu inne på sin andra säsong.

Och än verkar han inte vara färdig med USA. Bland annat är det den inhemska standupsce­nen, världens mest framståend­e, som lockar.

– KANSKE HAR jag alltid dragits dit. Mina föräldrar bodde där ett tag, och om jag har räknat rätt så tillverkad­es jag också där. Jag växte upp med amerikansk­a möbler och målade en massa palmträd när jag var liten, massa massa palmträd, så första gången jag var på en allégata i Los Angeles kändes det som om jag var hemma.

Innan den eventuella återresan får vi lyckligtvi­s se mer av Björn. Utöver rollen i Lyrro hittas han i filmen Unga Astrid, premiär nästa år, där han spelar Astrid Lindgrens make Sture, samt i en reklamshow på Globen tillsamman­s med bland andra Mia Skäringer och Erik Haag.

Lyrro – Ut&invandrarn­a har planerad biopremiär 2018.

 ?? Bild: ADAM IHSE ?? och religioner i nya Lorry-filmen Lyrro, med Aruba, Hisingen, Södertälje och Lappland som inspelning­splatser.
Bild: ADAM IHSE och religioner i nya Lorry-filmen Lyrro, med Aruba, Hisingen, Södertälje och Lappland som inspelning­splatser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden