Hallands Nyheter

Bråk kan ligga bakom knivattack

MORDFÖRSÖK: Mannen i 20-årsåldern hittades svårt knivskuren på en väg i närheten av Himle. Fyra män åtalas nu för att ha omringat mannen och huggit honom med kniv flera gånger.

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Hämnd efter ett tidigare bråk eller ett religiöst motiv. Det kan ligga bakom knivbråket i Himle där fyra män åtalas för försök till mord.

Det var natten mellan den 25 och 26 maj som polisen tillkallad­es till länsväg 761 i närheten av Himle. Där hittades en man i 20-årsåldern svårt knivskuren.

På fredagen åtalades fyra män, två i 25-årsåldern och två i 30-årsåldern, för försök till mord.

I förundersö­kningsprot­okollet berättar 20-åringen att han och en kompis cyklade mot flyktingan­läggningen vid Himle från kajen i Träslövslä­ge.

DE HADE FISKAT under kvällen och klockan passerade midnatt. Då ska de ha blivit stoppade av de fyra ovan nämnda männen. Kompisen lyckas springa iväg över en åker men mannen i 20-årsåldern blev omringad.

”En skallade mig och sedan slog någon mig med en påk i huvudet bakifrån”, säger han i förhör.

Mannen föll till marken och fick motta både sparkar och slag. Dessutom blev han knivhuggen.

”Jag såg inte att det var en kniv men det var något vasst och jag fick en kraftig svidande smärta i sidan”, säger han.

Misshandel­n ska ha avbrutits när männen hörde ljud från en bil.

Kompisen larmade polis och ambulans kunde föra den knivskadad­e mannen till Varbergs sjukhus. Där vårdades han för livshotand­e skador med sticksår i skalpen och vänster bröstkorg.

MANNEN SÄGER I förhör att han tror att det kan vara ett religiöst motiv bakom knivattack­en. ”Jag har konvertera­t till kristendom­en”, säger han.

De fyra åtalade har dock en annan version. Någon vecka innan knivbråket ska de ha varit inblandade i ett bråk på flyktingfö­rläggninge­n.

En av männen i 30-årsåldern menar att han konfronter­ade mannen i 20-årsåldern när denne förstörde glasrutor på Fun City. Det ska ha mynnat ut i att han själv blev misshandla­d av mannen i 20-årsåldern och fler andra personer.

Den här kvällen i maj hade de upptäckt mannen i 20-årsåldern vid kajen i Träslövslä­ge och väntade in honom på vägen mot Himle.

”Jag ville konfronter­a honom men hade inte för avsikt att döda honom”, säger mannen i 30-årsåldern i förhör.

HAN MENAR ATT målsägaren då ska ha dragit kniv och knivskurit både honom och den andra mannen i 30-årsåldern. De två männen i 25-årsåldern ska mer ha stått och tittat på menar de fyra i förhör.

Men de fyra männen åtalas nu för mordförsök och i åtalet yrkas att de samtliga utvisas från Sverige och förbjuds att under tio år återvända.

– Efter teknisk utredning och förhör har vi kommit fram till en uppfattnin­g vilka personerna är och vad som hänt. De som är misstänkta är alla släkt med varandra, säger åklagare Sonja Seligman.

”Efter teknisk utredning och förhör har vi kommit fram till en uppfattnin­g vilka personerna är och vad som hänt. De som är misstänkta är alla släkt med varandra”

SONJA SELIGMAN

 ?? Bild: POLISEN ?? KNIVBRÅK. Här ska mannen ha omringats och blivit attackerad med kniv.
Bild: POLISEN KNIVBRÅK. Här ska mannen ha omringats och blivit attackerad med kniv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden