Hallands Nyheter

5 frågor till Heléne Stålbom

-

... som tillsamman­s med Micael Stålbom driver Stålboms. Stålboms är ett av fem företag som har gått vidare till final i tävlingen Årets företagare i bageribran­schen. Nästa helg åker de upp till Stockholm för att vara med i prisutdeln­ingen.

* Grattis! Hur känns det att ha gått vidare? – Det känns ju helt fantastisk­t. Lite klyschigt brukar ju folk säga ”jag känner mig redan som en vinnare”, och det är helt sant. Det är oerhört hedrande att ha gått vidare, du kan ju bara tänka dig hur många konditorie­r det finns i Sverige. Vi är så glada att vi nästan spricker.

* Varför tror du att just ni har gått vidare? – Det handlar mycket om att addera ett medvärde till kunderna. Det är inte bara ett bageri utan vi har konserter och konstverk också till exempel. Över huvud taget gäller det att inte vara rädd för att se nya möjlighete­r och att bredda sig. Vi vågar ta betalt, och vi värnar om hantverket. Det är oerhört viktigt.

* Varför är det viktigt att värna om hantverket? – Det är ju mycket roligare än robotprodu­cerat. Men vi är även en bransch som kräver mycket människor och skapar mycket arbetstill­fällen. Vi är en arbetsplat­s som har gett många ungdomar sitt första cv. Det är väldigt viktigt att vi har kvar den typen av jobb i Sverige.

* Vad betyder det för er om ni vinner? – Det kan jag inte ens svara på. Ni får intervjua mig då i så fall, haha. Det är stenhård konkurrens, de andra fyra som gått vidare är svinduktig­a. Men det vore en ära helt klart. Och jag fick en chock när jag läste att prissumman är på 50000 kronor! Dessutom är jag så stolt för att det sätter Falkenberg på kartan ytterligar­e en gång.

* Vad betyder det för Falkenberg? – Det betyder att vi återigen får ögonen på oss. Det är helt i rätt tiden. Vi har jättedukti­ga kollegor i branschen i Falkenberg. Alla i Falkenberg kan sträcka lite på sig.

MATILDA CARLSTRÖM

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden