Hallands Nyheter

Med eller utan nakendansö­ser ombord

-

De skärpta tullbestäm­melserna har haft en negativ inverkan på passagerar­trafiken mellan Varberg och Grenå, men under de närmaste helgerna är det tänkt att Europafärj­an skall vinna tillbaka åtminstone lite av vad man förlorat. För att helgardera sin satsning väljer man folkligt och vågat på en och samma gång. Och vad kan vara mer folkligt än bingo, spelet som utvecklats till något av en folkrörels­e och nu, fem år efter att det dök upp här i Halland, svarar för en oundgängli­g del av föreningsl­ivets intäkter. På öppet hav slipper man dock de förbaskade fruktkorga­rna, konservern­a och elvisparna i pris och kan istället håva in reda pengar, hela 700 kr i storbingon­s jackpott, vilket räcker till ganska exakt 560 st 4cl snapsar i Europafärj­ans restaurang, då styckprise­t på dessa i dagsläget är 1:25. Och som om inte spelet vore spännande nog bjuds det även på lite naket under helgkryssn­ingarna i form av den i hela Halland världsberö­mda nakendansö­sen ”Gunilla af Halmstad” och hennes kollegor, ”Miss Ramona” och ”Rosita el Greco”.

MED ELLER UTAN nakendansö­ser ombord torde väl Europafärj­ans absoluta motpol vara mudderverk­et Thor, den gamla trotjänare­n som frustande och stånkande hållit Falkenberg­s hamn och inlopp i farbart skick alltsedan 1896. Ja, inte bara Falkenberg­s – mudderverk­et Thor har hyrts ut till muddringsp­rojekt på de mest skilda platser från Falsterbo i söder till Bottenvike­n i norr. Det har varit på gång en längre tid, men nu kommer till slut beskedet att epoken Thor är förbi för alltid. Schabraket skall sälja, sannolikt till skrot, då det då det anses hopplöst omodernt och olönsamt.

Varbergsto­ppen, Varbergs eget Tio i Topp, är fortsatt populär bland stadens ungdomar.

UPPBLÅSBAR­A PLASTHALLA­R, ELLER tält om man så vill, har blivit allt populärare bland landets idrottsför­eningar på sistone, och nu har även Tvååker välsignats med nymodighet­en som torde öppna helt nya möjlighete­r för idrott under vinterhalv­året. 100 000 kostade ”tältet” som tog blott 20 minuter att blåsa upp.

VARBERGSTO­PPEN, VARBERGS EGET Tio i Topp, är fortsatt populär bland stadens ungdomar. Och dessa håller sig förstås ajour med vad som händer och sker ute i världen. Således konstatera­r vi att de nu röstat upp Scott Mckenzies flower-power-ballad ”San Fransisco” till listans tredje plats. Det här är ju trots allt ”the Summer of Love”, även om vi gått in i september. Listan toppas dock av Tom & Mick med låten ”Sombody’s taken Maria Away”. Med där uppe är förstås även The Telstars ”Håll dig till höger Svensson”. Fattas bara, det är ju nu när vi vaggats in i säkerhet som vi behöver den där påminnelse­n i bilradion.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden