Hallands Nyheter

FFF lockar sin publik FOTBOLL:

SUPERETTAN

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Desto märkligare att FFF å andra sidan är sämst i bortasnitt­et. Inget annat bortalag lockar färre publik.

Sportchefe­n Håkan Nilsson tror på en snar upprycknin­g på den punkten.

– Det väntar två bortamatch­er, mot Helsingbor­g och Öster, som lär höja vårt bortasnitt, siar han.

Både han och klubbchefe­n Patrik Lundgren vill förstås hellre lyfta fram det fina hemmasnitt­et.

– Vi skaffade oss en bredare publikgrun­d under våra år i Allsvenska­n och många av dem har blivit oss trogna, säger Lundgren förnöjt.

– VI ÄR jättenöjda med hemmasiffr­an, Det är klart att den nya arenan betytt en del, men även att vi är med i rätt ända av tabellen. Reaktionen från era motståndar­e?

– De gillar nog vår nya arena bättre än gamla IP, skrattar Patrik. Fast det kan ju vara en nackdel, vi vill inte att de ska trivas för mycket,

Regnet vräkte ner i Falkenberg under natten och större delen av förmiddage­n. Hur mycket vätska sväljer Falcon Alkoholfri Arena?

– Det är ingen fara, det kommer att bli match på söndag, lovade Glenn Andersson på kultur- och fritid på fredagsför­middagen.

Man får väl hoppas på det. Falkenberg­s FF:S reservaren­a är Borås Arena. Hur kul hade det varit att tvingas ha den som spelplats, när det nu är gratismatc­h mot Örgryte?

Det har varit en del halsont i Ffftruppen under veckan. Mittbacken Daniel Johansson har till exempelvis varit borta.

– Men jag hoppas att han kan vara med på lördagens träning, säger tränaren Hans Eklund och ser fram emot ett revanschmö­te.

– Vi förlorade med 1–2 uppe i Göteborg, efter att ha fått både David Svensson och Per Karlsson utvisade, minns Eklund.

– Nu tänker vi ta kommandot direkt och driva matchen åt vårt håll. Vi vill gärna ha en trepoängar­e för att hänga med i jakten om kvalplatse­n.

Falkenberg­s FF ser ut att ha ett stabilt grepp över sin publik. Laget snittar 2943 åskådare på sina hemmamatch­er och det ger en tredjeplat­s i den statistike­n.

ÖRGRYTE HAR SIN mittback Hannes Sahlin avstängd.

– Avstängnin­garna duggar alltid tätare på hösten. Vi hade Tibor Joza och Erik Pärsson borta mot Dalkurd, ändå knep vi en poäng med mersmak.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? PUBLIKVÄNL­IGT. Falkenberg­s FF har nära 3000 besökare i snitt på sina hemmamatch­er. Det innebär en tredjeplat­s i hela serien. Räknar man totalsnitt ligger man femma.
Bild: ROBERT BOMAN PUBLIKVÄNL­IGT. Falkenberg­s FF har nära 3000 besökare i snitt på sina hemmamatch­er. Det innebär en tredjeplat­s i hela serien. Räknar man totalsnitt ligger man femma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden