Hallands Nyheter

”Har alltid haft lätt för

INNEBANDY: SVENSKA SUPERLIGAN

- Mattias Nilsson 010-471 53 42 ∙ mattias.nilsson@hn.se

”Energisk” är det återkomman­de ordet som beskriver Andrea Envall. Snabbt slevar hon i sig potatismos och wienerkorv under lunchraste­n på Ps-gymnasiet. Hon är pigg och på bra humör, trots att hon egentligen borde vara sliten efter fyra dagars läger med U19-landslaget i Stockholm.

– Det är något jag hade drömt om så det var en rolig upplevelse! säger Andrea Envall. Känner du att du fick visa upp dina färdighete­r?

– Inte riktigt. Man kom inte in i det som man gör i sitt egna l lag. Kanske på grund av pressen, att man förväntar sig mycket av sig själv, säger Andrea som var en av 34 spelare - till Euro Floorball Tour i november ska truppen bantas till 22, och längre fram i vår väntar VM i St Gallen, Schweiz. Hur får du ihop livspussle­t?

– Man får ta innebandyn när den kommer och sen prioritera skolan rätt. Jag har inte direkt något knep, säger Andrea Envall

HON LÄSER ekonomipro­grammet, älskar matte och funderar på att bli polis.

– Det är något jag tror jag skulle passa som. Jag gillar spänning och är en bra människolä­sare.

Men när frågan om hon har samma tävlingsin­stinkt i skolan som på innebandyp­lanen kommer, då skruvar hon på sig:

– Nej, det skulle jag inte säga att jag har. Innebandyn är förstaval när det gäller tävling. Skolan försöker jag bara ta mig igenom...

ANDREA ENVALL GJORDE a-lagsdebut samma år hon skulle fylla sexton och har så länge hon kan minnas varit en talang.

– Jag har alltid haft väldigt lätt för bollsporte­r och vuxit upp i en sportfamil­j. Vad tycker du om stämpeln talang?

– Det är väl både och. Man känner en del press eftersom folk förväntar sig att man ska vara bra på saker. Samtidigt är det roligt att ha den stämpeln. Varifrån kommer din talang?

– Skulle vara från morsan tror jag! Hon var en duktig fotbollssp­elare, nu lirar hon innebandy också. Men hon är en sporttjej som egentligen var bra på allt.

Hon fick ett litet genombrott redan under debutsäson­gen i SSL. Nu vill Andrea Envall,18, ta nästa steg. – Jag känner mig redo, men man ska göra det på planen också, säger hon.

PAPPA JESPER, MAMMA Ann-liz och systern Hanna följer Andreas karriär i vått och torrt.

– Deras mål är att komma och se varje hemmamatch. När vi spelar borta är det svårt, men de skriver alltid till mig och peppar. De är mina största fans.

Den färskaste medlemmen i familjen ökar faktiskt på innebandyi­ntresset ännu mer.

Pojkvännen John Fransson är ny målvakt i Warbergs herrlag värvad från IBK Lockerud. Det

sa ”klick” direkt enligt Envall.

– Det gjorde det. Vi hälsade på varandra några gånger först. Nu tror jag vi varit tillsamman­s i en månad. John sprider mycket glädje. Han bor lite halvt hemma hos oss nu.

har hittat

DET IDROTTANDE PARET bra balans.

– Han jobbar på dagarna och jag går i skolan. På kvällarna har vi träning. Det är kul att vi har samma intresse och man förstår ju varandras situation, säger Andrea.

I fjol stod Envall för 30 poäng i serien.

– Absolut godkänt, men jag vill självklart utöka den poängskörd­en och komma högre upp i poängligan, säger Envall som går lite i Jenny Dahls fotspår.

– Jenny har lite mer erfarenhet. Hon har det där lilla extra som jag saknar, men jag hoppas hon kan ge mig tips och råd och att jag kan komma ikapp. Hon är absolut en av mina idoler och en som jag ser upp till.

UNDER SOMMAREN HAR Andrea lagt ner många timmar i gymmet för att tuffa till sig.

– Jag brukar väga 56, men nu i Stockholm var jag uppe på 58. Det behövs för att man ska gå in och vinna närkamper i SSL.

I hemmapremi­ären ställs Warberg mot regerande svenska mästaren Iksu!

– Det blir en tuff start, men det är första matchen och de har kanske inte kommit in i sitt spel som om vi hade mötte dem i slutet av säsongen. Det är nog bra.

 ??  ?? MÅNGA BOLLAR I LUFTEN. Andrea Envall kombinerar spel med Warberg i högsta innebandyl­igan med studier på PS ekonomipro­gram.
MÅNGA BOLLAR I LUFTEN. Andrea Envall kombinerar spel med Warberg i högsta innebandyl­igan med studier på PS ekonomipro­gram.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden