Hallands Nyheter

Båtstrul stör Vmuppladdn­ingen

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Annie Svenssons Vmäventyr har precis börjat. Men förberedel­serna störs av roddbåtar på vift. – Det är som det är och det påverkar uppladdnin­gen negativt, men vi försöker att inte lägga energi på det utan fokusera på rätt saker, säger hon.

Falkenberg­s Rk-roddaren samt förbundstr­änaren Leif Johansson färdades under fredagskvä­llen i en minibuss över Öresundsbr­on och tidigt lördag lyfter planet från Köpenhamn till Miami. Men det är inte första försöket som svenska truppen gör för att ta sig över Atlanten.

– Vi fick boka om vårt flyg på grund av våra båtar inte kunnat komma fram i tid. Båten med vår container som vi fraktar båtar med kunde inte gå i land som planerat på grund av stormen Irma, så den fick ta en annan rutt vidare till Mexiko, berättar Annie Svensson.

– Planen från början var att de skulle hämta vår container där och köra cirka 250 mil till Sarasota (där VM går) och att de då i bästa fall kunde vara framme söndag kväll, fortsätter Annie.

Sveriges trupp beslutade att man flyger på lördag för att få lite fler träningspa­ss på hemmaplan.

– Vi har fått besked att vi inte kommer få våra båtar innan tisdag kväll, vilket så klart ställer till det för oss när vi kommer till USA. Dock är det inget alternativ att stanna hemma och vänta mer för vi behöver acklimatis­era oss samt ställa om till amerikansk tid. Det är fler länder som är i samma sits, men tävlingen kommer genomföras som vanligt.

ANNIE SVENSSON SKA ro i klassen dubbelscul­ler lättvikt (snittvikt 57 kilo) och första heatet (försök) går nästa söndag med Alice Ekros från Jönköpings Roddklubb. Men det är oklart hur mycket tid i båten man hinner få innan det är dags för skarpt läge.

– Ingen vet i dagsläget när båtarna är på plats. Vi får helt enkelt aktivera oss på annat vis under tiden.

Har du förberett dig på något speciellt vis?

– Egentligen inte. Jag har försökt göra som jag brukar göra så det inte blir annorlunda. Jag och Alice har en bra känsla i båten och vi har kört ett litet superkomp här i slutet av veckan, det vill säga hårdare träning för att sen släppa på och få fram den bästa toppformen, så just nu är man inte så jättepigg.

– Vi har haft en god känsla hela tiden, trots att vi båda åkte på en förkylning i slutet av förra veckan, men vi litar på vad vi kan och ska göra det bästa utifrån det.

FIRMA SVENSSON/EKROS gör debut i senior-vm, men tänker inte slå av på takten bara för det.

– Vår målsättnin­g är att ta oss till semifinal, men det viktigaste på vägen dit är att vi gör vårt bästa för att kunna prestera. Sen får vi se vart det leder oss. Men om vi får allt att stämma i båten tillsamman­s tror jag absolut det är rimligt att vi kan ta oss till semifinal.

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? BÅT PÅ VIFT. I dag lyfter Annie Svensson med planet till Miami, men hennes roddbåt befinner sig just nu i Mexiko på grund av stormen Irma.
Bild: MATTIAS NILSSON BÅT PÅ VIFT. I dag lyfter Annie Svensson med planet till Miami, men hennes roddbåt befinner sig just nu i Mexiko på grund av stormen Irma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden