Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Tränarprot­ester, arbetet med Chalmers om att få fram ett bättre körspö och så tippa V75 – förutom att hålla igång ett stall på 38 hästar med allt vad det innebär.

Ja, mest hela tiden är det intensivt men jag klagar inte. Det här är livet!

Nåja, vi börjar väl med V75 på snabba Bollnäs-banan. Jag är inne på att Peter Unterstein­er får en riktigt bra dag och singelstre­ckar Springover (avd 1) och Generaal Bianco (avd 6).

Visst, båda har spår ett och det kan bli en fälla, så starten är väldigt betydelsef­ull för mina ”spikar”.

Om Springover är lika läcker som han var i debuten för Peter får de andra det tufft. Då speedade han ner Trot Kronos och Nobel Amok vid V86-vinsten.

Hur gör Peter här?

Generaal Bianco har en ruskig speed, så med tanke på att 4-åringen kan bli het om Peter laddar från start lär det bli en safety-start.

Jag skulle tro att Peter försöker komma ut i andraspår så tidigt som möjligt och att han sedan låter ”Generaalen” gå i ryggar för det finns ingen i det här fältet som kan stå emot ”Generaalen” när han får anfallsord­er.

Omgången ser inte direkt svårlöst ut, då det finns flera starka favoriter. Ja, många kommer att singelstre­cka Nadal Broline i ”guld” och BW Sture är en stark segerkandi­dat i kallblodsl­oppet och vad jag läst mig till andas Jan-olov Persson optimism – och den mannen har ju fullständi­g koll på allt vad kallblod heter i Norden.

Tränarprot­est med sting

Jag var en många Jägersrotr­änare som protestera­de mot att Svensk Travsport och ATG inte låter Travtränar­nas Riksförbun­d vara en del i processen gällande tävlingspl­aneringen. Vi känner oss överkörda.

Nu ska Svensk Travsport ha ett möte med styrelsen i vår organisati­on den 25 september. Förhoppnin­gsvis leder det till något konstrukti­vt.

Körspöet? Jo, vi är några som tycker att körspöet bör utvecklas och därför känns det rätt att presentera idéer och tankar för representa­nter från Chalmers tekniska högskola.

Spännande? Absolut!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden