Hallands Nyheter

Rar svenska folkhemmet

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

I rollerna syns såväl stjärnor som Suzanne Reuter, Peter Dalle och Adam Lundgren samt nykomlinga­r som Hedda Stiernsted­t och Charlie Gustafsson.

– Det här är ju ett drömjobb, något annan kan man inte säga. Det är en mångbottna­d kvinnokara­ktär som får åldras, bara det är väldigt speciellt. Hon åldras ju från 19 till 36, jag får spela henne i nästan halva hennes vuxna liv, säger Hedda Stiernsted­t, som spelar Nina Löwander – det yngsta barnet i den välbärgade krögarfami­ljen.

SUZANNE REUTER, som gör rollen som matriarken Helga Löwander, berättar att det var en njutning för alla inblandade att göra Vår tid är nu.

– Det var länge sedan vi såg något som får kosta, och som får kosta i tid. Vi har kunnat repetera och vi har kunnat förbereda oss och det gäller även regi, foto, scenografi, mask och kostym. Allt är väl genomarbet­at, det är kvalitet rakt igenom, säger Suzanne Reuter.

– Jag känner mig jättetrygg med det jag har sett. Jag tror att det här är något av det bättre som vi har gjort på SVT.

DEN FÖRSTA SÄSONGEN av Vår tid är nu får premiär i SVT den 2 oktober. Planen är sedan att den andra säsongen ska visas om ett år.

– Det är ovanligt att få berätta på det här sättet i en tv-serie, det är ju mer förknippat med romaner. Om det fungerar publikt kommer vi också att göra en tredje säsong. Då får vi följa karaktärer­na under totalt 25 år, säger Ulf Kvensler.

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT ??
Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT
 ?? Bild: JOHAN PAULIN ?? ENSEMBLE. Hedda Rehnberg, Adam Lundgren, Hedda Stiernsted­t, Suzanne Reuter och Mattias Nordkvist i Vår tid är nu.
Bild: JOHAN PAULIN ENSEMBLE. Hedda Rehnberg, Adam Lundgren, Hedda Stiernsted­t, Suzanne Reuter och Mattias Nordkvist i Vår tid är nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden