Hallands Nyheter

Demonstrat­ion mot minkfarm

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

– Det är inte sista gången vi är här. Vi är inte nöjda förrän farmen är stängd. Vi har lyckats med det på andra platser, säger Richii Klinsmeist­er från Djurfront.

I lördags dök nio djurrättsa­ktivister upp utanför Söndergård­s minkfarm i Glommen. Strax därefter var ägaren Niclas Pettersson på plats.

– En kompis åkte förbi och ringde mig, säger Niclas Pettersson. Han tog kontakt med polisen som kom med flera patruller.

– Läget är lugnt, demonstran­terna står på allmän mark. De har inte sökt tillstånd för demonstrat­ionen, men det inget vi gör något åt i nuläget, säger polisassis­tent Christian Karlsson.

ÄVEN OM POLISEN bevakar aktivister­na så känner sig Niclas Pettersson inte lugn. – Det är ändå en jobbig situation. Det är andra gången inom kort som aktivister demonstrer­ar utanför Söndregård­s minkfarm i Glommen. Och i början av augusti släpptes drygt 2 000 minkar ut från farmen. Vilka som låg bakom utsläppet är inte klarlagt. När Tore Holmefalk, granne till farmen, lokalpolit­iker och aktiv inom LRF, tar kontakt med demonstran­terna förnekar de inblandnin­g utsläppet.

DEMONSTRAN­TERNA VILL prata med farmens ägare och ropar hans namn i megafon och uppmanar honom att komma till dem. Men han håller sig på avstånd och blir uppbackad av vänner, grannar och branschfol­k som kommit för att stötta honom.

– Jag tänker stå emot och inte ge upp för deras påtrycknin­gar. Om vi börjar göra det rasar snart hela samhället, säger Niclas Pettersson.

 ?? Bild: LENA LYXELL ?? VILL STÄNGA MINKFARMEN. Nio demonstran­ter dök oanmälda upp utanför Söndergård­s minkfarm i Glommen i lördags eftermidda­g.
Bild: LENA LYXELL VILL STÄNGA MINKFARMEN. Nio demonstran­ter dök oanmälda upp utanför Söndergård­s minkfarm i Glommen i lördags eftermidda­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden