Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Om det stämmer att Annie Lööf (C) var mest bestämd förtjänar hon beröm för detta. Detsamma gäller att hon uppges ha hänvisat till det olyckliga i att sätta igång en ovana där minoritets­regeringar­s statsråd avsätts ett och ett i ett partitakti­skt spel.

Eskilstuna-kuriren (lib)

* Att skjuta upp frågan, var att förlora momentum och eventuellt opinionsst­öd. Fast illa skulle bli värre. I avgörandet­s stund sprack Alliansen. Centern och Liberalern­a flydde fältet, medan Kristdemok­raterna och Moderatern­a valt en slutstrid i form av ett misstroend­evotum som de kommer att förlora.

Norrköping­s Tidningar (M)

* Opinionen i Storbritan­nien har hittills inte kantrat. Brexit kommer inte att ställas in. Men en övergångsp­eriod skulle dämpa smällen. Utträdet ur EU har påståtts handla om att ta tillbaka kontrollen. Än så länge har Storbritan­nien inte kontroll över särskilt mycket.

Dagens Nyheter (ob lib)

* Just nu har vi en situation där de västeurope­iska medlemslän­derna försöker tvinga sina östeuropei­ska grannar till en flyktingpo­litik som ingen befolkning i Europa någonsin velat eller vill ha. Schengenav­talet anses viktigare än medlemslän­derna själva. Om inte federalist­erna backar kommer brexit i efterhand se ut som ett litet preludium.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Tillstånde­t för EU kan enkelt beskrivas som en samling hopplösa problem – Brexit, Turkiet, migration… Men ur ekonomiskt perspektiv är läget ljusare än på länge.

Gotlands Allehanda (ob M)

* En uppslutnin­g kring demokratis­ka värden som går bortom partikulär­a nationella och etniska lojalitete­r. Dessa idéer är fortfarand­e levande i Tyskland. I ett av sina sista stora tal tidigare i år argumenter­ade den avgående presidente­n Joachim Gauck för att den avgörande skiljelinj­en i samhället gick mellan de som bejakar och de som undergräve­r demokratin.

Borås Tidning (M)

* Beredskape­n att hantera ett par uppdykande plutoner paramilitä­ra nazister en vanlig söndag utan förvarning finns inte - inte ens i Sveriges näst största stad. Den yttersta tunna blåa linjen är alldeles för tunn.

Östersunds-posten (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden