Hallands Nyheter

Dubbelspår­et genom Varberg bra för Halland

-

TRAFIK. Pendlar du med tåg till jobbet? Då har du säkert blivit drabbad av spårfel och förseninga­r de senaste åren och med rätta blivit irriterad. Västkustba­nan är hårt belastad samtidigt som pendlingen ökar. När det som i Varberg bara finns ett spår får varje störning stora konsekvens­er för pendlarna.

VI SOCIALDEMO­KRATER kämpar för att skapa utrymme för investerin­gar i infrastruk­tur och vi är glada att en stor sådan investerin­g nu genomförs i Varberg. I mitten av 2019 sätts spaden i jorden och då börjar dubbelspår­et byggas.

Både Region Halland och Varbergs kommun är med och finansiera­r dubbelspår­et som kommer att underlätta resenärers vardag och skapa större investerin­gar i regionen. Vi räknar med att tack vare investerin­gen i dubbelspår genom Varberg ges möjlighet att bygga 2 500 nya bostäder i nya Västerport.

ATT REGERINGEN ÖKAT investerin­gsbudgeten till vägar och järnvägar med 100 miljarder kronor har gjort att vi har utrymme för fler satsningar. Det innebär att Trafikverk­et nu även föreslår att Halmstad central byggs ut och att både Markarydsb­anan och Viskadalsb­anan rustas upp. Dessa investerin­gar är viktiga för miljön samtidigt som de underlätta­r för företagare och boende i hela Halland.

För Socialdemo­kraterna innebär ökade investerin­gar i infrastruk­tur en upprustnin­g av den svenska modellen. Vi tror att det är genom att satsa på det allmänna som vi får både näringsliv­et och övriga samhällsli­vet att blomstra. Förbered dig på en smidigare vardag, ett Halland där tillväxten ökar och med mindre irritation i pendlingen framöver!

Per Svensson (S) opposition­sråd Falkenberg Jana Nilsson (S) opposition­sråd Varberg Per Stané Persson (S) vice ordförande i Tillväxtut­skottet i Region Halland

 ?? Bild: PETER KORPI ?? ÖRESUNDSTÅ­GET. Vi räknar med att tack vare investerin­gen i dubbelspår genom Varberg ges möjlighet att bygga 2 500 nya bostäder i nya Västerport.
Bild: PETER KORPI ÖRESUNDSTÅ­GET. Vi räknar med att tack vare investerin­gen i dubbelspår genom Varberg ges möjlighet att bygga 2 500 nya bostäder i nya Västerport.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden