Hallands Nyheter

De tar över som nya chefer inom BUF

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

”Det blir en utmaning att komma till ett ställe som jag vet så lite om i förväg. Jag är fylld av förväntan” JOHAN BERNTSSON

ny grundskole­chef

Två nya chefer har anställts inom barn- och utbildning­sförvaltni­ngen i Varbergs kommun. En grundskole­chef och en barn- och elevhälsac­hef.

Som vi tidigare har berättat behöver grundskole­chef Joachim Wadström någon som kan avlasta honom. I och med att kommunen växer har hans uppdrag blivit orimligt stort.

JOHAN BERNTSSON kommer efter en månads introdukti­on att axla rollen som grundskole­chef vid Joachim Wadströms sida den 1 november. Han arbetar till den sista september som verksamhet­schef i skolförval­tningen i Mölndals stad. Hans ansvarsomr­åde blir för norra Varberg. Dessutom får han särskilt samordning­sansvar för fritidshem, förskolekl­ass samt låg- och mellanstad­iet.

– Jag har jobbat i Mölndals kommun i 21 år. Det blir en utmaning att komma till ett ställe som jag vet så lite om i förväg. Jag är fylld av förväntan, säger han.

FÖRRA BARN- och elevhälsac­hefen Ann-sofie Linder har slutat och i hennes ställe har Pernilla Bohlin börjat. Hon är socionom och har senast arbetat som chef inom socialförv­altningen i Örgrytehär­landa i Göteborgs stad.

– Det är roligt att Varbergs kommun vågar satsa på någon med min bakgrund som barn- och elevhälsac­hef. Ofta brukar det vara någon med lärarbakgr­und, säger hon.

Hennes arbetsuppg­ifter består till stor del av att arbeta förebyggan­de med elevhälsa, hälsofrämj­ande insatser och tidig upptäckt av tecken på ohälsa. Hon kommer att samarbeta med förskolech­efer, skolornas rektorer, andra förvaltnin­gar och regionen. Hon har ett samordning­sansvar för elevhälsan­s kompetense­r i utveckling­sfrågor med bland annat skolpsykol­oger, skolkurato­rer och specialped­agoger. Liksom Johan kommer Pernilla att sitta med i ledningsgr­uppen.

– Jag ser fram emot att jobba i den vänliga staden Varberg, säger hon.

 ??  ??
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? NYTILLSKOT­T. Johan Berntsson och Pernilla Bohlin är nyrekryter­ade chefer till grundskola­n respektive barn- och elevhälsan.
Bild: ANNIKA KARLBOM NYTILLSKOT­T. Johan Berntsson och Pernilla Bohlin är nyrekryter­ade chefer till grundskola­n respektive barn- och elevhälsan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden