Hallands Nyheter

Gif stängde av målvakt

Varbergs Gif har stängt av ordinarie målvakten Sebastian Ekholm. Då fick Anton Esbjörnsso­n göra seniordebu­t. – Det är en rolig match att spela i, men tyvärr vann vi ju inte, sa Anton

- Mikael Martinsson 010-471 52 47 ∙ mikael.martinsson@hn.se

Sebastian Ekholm spelade inte matchen.

– Vi har stängt av honom med omedelbar verkan av disciplinä­ra skäl och i övrigt har jag inga kommentare­r i fallet, säger Varbergs Gifs ordförande Hans Mårdstrand. Halda Kabil, tränaren säger: – Alla måste sköta sig, men det är inte för resten av säsongen. Han kan vara tillbaka till nästa match.

Vi har sökt Sebastian Ekholm för en kommentar men inte lyckats nå honom.

ANTON ESBJÖRNSSO­N HADE inte mycket att göra en usel första halvlek från båda lagen. Men han tvingades ändå att plocka ut två bollar ur nätmaskorn­a. 0–1 kom efter ett inlägg från Dan-karlo Goranci där mittförsva­ret inte kunde försvara sig mot Michael Jahshans nick.

– Den bollen skruvade sig utåt, förklarade Anton Esbjörnsso­n.

Sedan när det bara var sekunder kvar av första kom 0–2.

– Det var en dålig rensning och jag såg inte skottet sedan, förklarade Anton Esbjörnsso­n.

Dan-karlo Goranci kunde skruva in bollen i bortre hörnet.

– Två mål efter inkast, det är inte bra, men bollen studsade inte vår väg, sa Halda Kabil.

GIFFARNA VILLE HA eget inkast precis före 0–2-målet.

Hemmalaget hade noll anfallsspe­l i första men fick en gratischan­s att komma in i matchen sedan Merdin Kojic blivit utvisad i den 49:e minuten.

Fredrik Björk flyttades fram i anfallet och Gif matade bollar mot mål och skapade också lägen. Johan Carlsson nickade utanför i bra läge och Fredrik Björk hade ett skott med vänstern som Fredrik Claesson räddade.

I den 66:e minuten kom också reducering­en. Inbytte Sabrija Cikaric blev fälld i straffområ­det och Pierre Tillman satte straffen säkert.

– Vi gick ju ner på en trebacksli­nje med Björk däruppe för vi har ju inga forwards, Kreshnik (Kameraj) är ju borta, suckade Halda Kabil om sin lagsituati­on.

VI NOTERADE DOCK två bra kvittering­schanser, när en nick från en Tenhult-spelare höll på att gå i eget mål och så hade Pierre Tillman ett frisparksl­äge där han knorrade bollen runt muren men precis utanför.

Så gick det som ofta, motståndar­en kontrade in 3–1. Och Sinisa Radojas reducering kom för sent.

– Vi var brutalt dåliga. Det är för dåligt på alla sätt. Vi förtjänade inte att vinna, sa Halda Kabil. Hur resonerade du vid målvaktsby­tet?

– Anton är en lovande och träningsvi­llig målvakt och förtjänade chansen.

ESBJÖRNSSO­N SJÄLV VAR nöjd med att få debutera.

– Jag lämnade ju Varbergs Bois U19- och U21-lag för att få spela seniorfotb­oll och det var kul att få debutera i en fruktansvä­rt viktig match.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV ?? TUFF SITUATION. Varbergs Gif fick ge sig i bottenmöte­t, men är fortfarand­e över strecket. Fatmir Muric visades ut efter två gula kort
Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV TUFF SITUATION. Varbergs Gif fick ge sig i bottenmöte­t, men är fortfarand­e över strecket. Fatmir Muric visades ut efter två gula kort
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden