Hallands Nyheter

Alexander Skarsgård va

TV: SATURDAY NIGHT LIVE DOMINERADE TV-GALAN

-

Med totalt åtta vinster blev det Saturday night live som tog hem flest priser när tv-världens finaste priser delades ut i Los Angeles. Den senaste säsongen av satirprogr­ammet, som sändes första gången 1975, har dominerats av Donald Trumps intåg i Vita huset. Det gav också eko i Emmyvinste­rna: Alec Baldwin och Kate Mckinnon vann priser för sina tolkningar av presidente­n respektive presidentk­andidaten Hillary Clinton.

Priset i den tyngsta kategorin, bästa dramaserie, gick dock till Hbo-serien The handmaid’s tale. I den dystopiska serien är den större delen av världens befolkning infertil, och en kristen sekt har tagit över makten i ett framtida USA. De få kvinnor som fortfarand­e kan bli gravida hålls som förslavade avelsdjur hos den styrande klassens familjer. Serien bygger på författare­n Margaret Atwoods roman och Elisabeth Moss vann, som väntat, en Emmy för huvudrolle­n Offred.

GALAN BJÖD OCKSÅ på svensk vinst i och med att Alexander Skarsgård knep priset i kategorin bästa manliga biroll i en miniserie för sin roll som den våldsamme hustrumiss­handlaren Perry Wright i Big little lies. I sitt tacktal riktade han sig till sina motspelers­kor i serien, men också till sin mamma.

– Jag vill tacka kvinnorna i serien som har gjort så att den här killen har känt sig som en av tjejerna, sade han. På tal om fantastisk­a kvinnor vill jag också tacka min mamma, som flugit hela vägen från Stockholm för att vara här i kväll, sade han.

Saturday night live dominerade nattens Emmygala med flest priser totalt. Men även Big little lies tog plats – och svenske Alexander Skarsgård vann sin första statyett för sin roll i serien.

”Jag vill tacka kvinnorna i serien som har gjort så att den här killen har känt sig som en av tjejerna.”

ALEXANDER SKARSGÅRD

SKARSGÅRDS ROLL SOM skitstövel i HBO:S miniserie har väckt både avsky och beundran hos kritiker och publik. Serien, som beskrivs som en svart dramakomed­i, är baserad på en roman med samma namn skriven av Liane Moriarty.

Serien kretsar kring fyra kvinnor, maktspel och mord i den välbärgade staden Monterey. De fyra kvinnorna spelas av Nicole Kidman, Reese Whiterspoo­n, Laura Dern och Shailene Woodley. Samtliga var nominerade under galan.

Kidman vann i kategorin bästa

 ??  ?? VINANRE. Alexander Skarsgård vann sin första Emmystatye­tt. Här med prisutdela­ren Dolly Parton.
VINANRE. Alexander Skarsgård vann sin första Emmystatye­tt. Här med prisutdela­ren Dolly Parton.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden