Hallands Nyheter

Den stora lördagskro­cken

FLERA VAL: HÅRD KONKURRENS OM PUBLIKEN

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Det handlar om hemmapremi­ärer för HK Varberg (mot Skånela) och Warberg IC (herrlaget mot Malmö) och viktig superettan­match för Bois mot Dalkurd.

– Det blir sådana krockar då och då. Spelschema­t läggs inte av oss, utan centralt av förbundet. Jag tror det händer en gång till att det krockar med oss och Bois i höst, säger Peter Ideböhn, ordförande i HK Varberg. Han fortsätter: – Förbundet delar ut dagar som ska passa alla, men de tar inte hänsyn till andra idrotter. Men vi gör ett samarbete med Bois så att de som går in på handbollen också får gå in på samma biljett på fotbollen. Så vi stöttar i stället för att störa varandra. Det innebär att publiken kan gå från handbollen i halvtid?

– Bästa är om de ser hela matchen och sen ser fotbollen, säger Ideböhn.

LARS KARLSSON, ORDFÖRANDE i Varbergs Bois, säger dock att den dealen inte gäller på lördag.

– Vi har gjort så en gång i fjol, men nu finns inget sådant uttalat.

Även Bois matcher läggs ut av förbundet, men även andra aktörer ordförande, Varbergs Bois påverkar.

– Går TV4 plötsligt in och säger att nu ska de sända match kan vi inte bara flytta till måndag. Det är helt omöjligt för vår del, säger Lars Karlsson som ändå lider med publiken.

– Det är absolut inte bra. Nu vet jag inte hur de andra lagen sätter sina matchprogr­am, men de borde väl ha tittat på oss först eftersom våra matchtider kommer innan deras.

JONAS KLAVBERG I Warberg säger att det är en rad omständigh­eter som gjort att situatione­n uppstått.

– Vårt damlag spelar ju både fredag och söndag. Då är herrarna tvungna att spela på lördag, normalt sett så brukar de spela söndagar.

Han säger att klubben brukar ha framförhål­lning och se vad som kan kollidera i matchväg.

– När vi lägger matcherna vet man aldrig om fotbollen blir flyttad på grund av tv. Men man försöker att inte lägga match när det är Vm-kval till exempel. Man ska inte göra det svårare än möjligt för publiken.

Handboll, innebandy och fotboll. Tre matcher i Varberg med start klockan tre och fyra. Snacka om krock för publiken på lördag!

PETER IDEBÖHN SÄGER också att fotbollen är svårt att göra något åt.

– I möjligaste mån försöker man inte få det att kollidera. Däremot försöker vi mest planera emot den andra innesporte­n som är Wic. Klavberg beklagar läget. – Olyckligt att det blev som det blev. Jag tror inte vi har någon match som krockar sen med handbollen på hela säsongen. Hoppas du på regn på lördag?

– Oavsett om det blir regn så hoppas jag vi har attraktion­skraft, men det är synd att x antal personer missar idrott eftersom de inte kan vara på tre olika ställen samtidigt.

”Nu vet jag inte hur de andra lagen sätter sina matchprogr­am, men de borde väl ha tittat på oss först eftersom våra matchtider kommer innan deras”

LARS KARLSSON

 ?? Arkivbilde­r:michael ERICHSEN, AVDO BILKANOVIC, KRISTER ANDERSSON ?? Varbergs Bois Gabriel Altemark Vanneryr kanske gör comeback mot Dalkurd, samtidigt spelar Mattias Kongstads Wic premiär mot Malmö och ”Tobbe” Bengtsson och hans HK Varberg möter Skånela.
Arkivbilde­r:michael ERICHSEN, AVDO BILKANOVIC, KRISTER ANDERSSON Varbergs Bois Gabriel Altemark Vanneryr kanske gör comeback mot Dalkurd, samtidigt spelar Mattias Kongstads Wic premiär mot Malmö och ”Tobbe” Bengtsson och hans HK Varberg möter Skånela.
 ??  ?? MATCHKROCK­ARNA.
MATCHKROCK­ARNA.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden