Hallands Nyheter

Galantis nya album skrevs på resande fot

- MATHILDA OLAUSSON/TT

Låtarna till nya albumet The aviary kom till när Galantis var på turné. Nu väntar ännu mer resande för Linus Eklöw och Christian Karlsson. – Det gör ju ont i hela kroppen att göra det vi gör, men det är också världens bästa känsla, säger Christian Karlsson.

Både Christian Karlsson och Linus Eklöw har gedigna cv:n inom musikbrans­chen, och för två år sedan släppte de som duon Galantis debutalbum­et Pharmacy som gjorde internatio­nell succé.

I FREDAGS FÖRRA veckan släpptes uppföljare­n, The aviary. Skillnaden mellan när de skapade det första och det andra albumet är att de vid det första tillfället kunde sitta två–tre år i studion för att göra musik.

The aviary skrevs i stället på resande fot.

– Det gjorde att det blev mycket utmaningar. Vi försökte ta det till något positivt, att man vågar testa nya grejer och vågar testa att skriva, var vi än är. Oavsett om det är backstage på en festival, på ett plan eller om man måste skriva hela låten på sin Iphone, säger Christian Karlsson.

ATT GÖRA ETT nytt album på resande fot och samtidigt förbereda sig inför kommande spelningar kan bli hektiskt. Men duon håller sig ändå positiv.

– Man måste också försöka njuta av den här resan man gör, det är ändå drömmen man tänkt på sedan man var liten. Det är viktigt att försöka ha distans till det också, att inte klaga på det man har försökt nå i hela sitt liv. Det gör ju ont i hela kroppen att göra det vi gör, men det är också världens bästa känsla, säger Christian Karlsson.

Men nu är albumet släppt. Det innehåller bland annat de sedan tidigare släppta singlarna Hunter och Girls on boys.

– Det är världens bästa känsla och världens mest skrämmande känsla också, säger Christian Karlsson.

– Det är surrealist­iskt, helt klart, fyller Linus Eklöw i.

– Man har ju suttit och kämpat med de här låtarna i två år, det är någonting skrämmande med att säga att ”nu är det klart”. Man hade velat sitta och ändra i låtarna för alltid, säger Christian Karlsson.

DE SENASTE TRE månaderna har Galantis spelat på olika festivaler, och härnäst väntar en turné med nya albumet i USA, Kina och Europa.

– Vi ska bara fortsätta tåget på resan med Galantis, säger Christian Karlsson om framtiden.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden