Hallands Nyheter

Mordiskt mörk

TV: SVENSKE DAVID DENCIK GÖR EN AV DE LEDANDE ROLLERNA

-

Mord, mörker och David Dencik som bad guy. Det är några av ingrediens­erna i den andra säsongen av Jane Campions hyllade tv-serie Top of the lake, med undertitel­n China girl. – Jag ville att den nya omgången skulle börja i riktigt mörker, säger Elisabeth Moss.

Den första omgången av serien kom för fyra år sedan. Polisen Robin Griffin, spelad av Elisabeth Moss, återvände till sin gamla hemstad på Nya Zeeland för att lösa ett försvinnan­de, vilket drog in henne i en allt farligare mordutredn­ing. Moss insats i tv-serien gav henne både en Emmynomine­ring och en Golden Globe.

– Redan under inspelning­en av ettan skämtade Jane och jag om hur det skulle kunna se ut med en fortsättni­ng, säger Elisabeth Moss och fortsätter:

– Jane sade att hon och Gerard Lee, som tillsamman­s skrev ettan, skulle börja skriva, men att hon ville veta att jag verkligen var intressera­d, så att de inte jobbade i onödan. Och jag sade att om ni tycker det är bra, så är det självklart att jag är med.

ELISABETH MOSS poängterar att hon den här gången ville att hennes rollfigur Robin skulle starta från en riktigt mörk plats i sitt liv.

– Så mycket handlar om hur människor tvingas ta tag i de personliga problem som de egentligen

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT ?? SVENSK BOV. David Dencik är med i den nya säsongen av Top of the lake.
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT SVENSK BOV. David Dencik är med i den nya säsongen av Top of the lake.
 ??  ?? HUVUDFIGUR­ER. Elisabeth Moss och Gwendoline Christie i den nya säsongen av Top of the lake.
HUVUDFIGUR­ER. Elisabeth Moss och Gwendoline Christie i den nya säsongen av Top of the lake.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden