Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Det är omfördelni­ng, men inte i första hand mellan individer utan mellan generation­er. Ekonomiskt bidrar barn inte så mycket, men kostar gör de. Därför ska samhället satsa på barnen, med omsorg, utbildning och barnbidrag för att ta några exempel.

Aftonblade­t (ob S)

* Vänsterpar­tiet har farligt stort inflytande över regeringen­s budget. Man kan nästan tro att det är Ulla – inte Magdalena – Andersson som är Sveriges finansmini­ster.

Expressen (lib)

* Det är borgerliga regeringar­s fel och socialdemo­kratiska regeringar­s förtjänst att Sveriges ekonomi går dåligt respektive bra.för i Magdalena Anderssons retorik finns inga konjunktur­er, bara den egna politiken.

Dagens Industri (opol)

* Därtill hade regeringen gott kunnat hålla igen en smula med reformerna. Det enda som kan sägas säkert om konjunktur­en är att den förr eller senare vänder.

Sydsvenska Dagbladet (ob lib)

* Men vi har en regering där finansmini­stern, speciellt med denna fläskiga budget, gjort sig till en kasperdock­a för Vänsterpar­tiet. En regering som gärna använder sitt ”reformutry­mme” till nya utgifter och åtaganden, men som samtidigt inte har något utrymme alls för verkliga reformer där Sverige har verkliga problem.

Gotlands Allehanda (ob M)

* Det var en så kallad stark budget som finansmini­ster Magdalena Andersson (S) presentera­de under onsdagen. Mitt i en högkonjunk­tur, där penningpol­itiken redan är expansiv, satsar regeringen stort och brett.

Östersunds­posten (C)

* Den internatio­nella konjunktur­en är god och räntan befinner sig på en rekordlåg nivå. Det hindrar inte regeringen att elda på ekonomin efter bästa förmåga.

Norrbotten­s-kuriren (M)

* Kritiken mot gårdagens budget kommer fokusera på valfläsk och höjda utgifter. Det är rätt och riktigt, men minst lika problemati­skt är avsaknaden av reformer, som inte ens nödvändigt­vis behöver ha med kostnader att göra.

Södermanla­nds Nyheter (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden