Hallands Nyheter

FRÅN HN:S FACEBOOK

-

Om insändaren ”Sluta använda förskolan som gratis barnvakt”:

Inga-lill Johansson: Inget nytt, så har det tyvärr alltid varit. Själv varit med om att barnen varit på förskolan då föräldrar varit vid stranden.

Christina Svensson: Men personalen har schema på hur vi arbetar, så jag förstår inte hur du menar. Inte direkt lätt att fuska.

Cecilia Jullum Jag blir nästan förnärmad när jag läser detta. Reglerna är tydliga, är du ledig, är ditt barn ledigt. Jag får skaffa barnvakt om jag ska göra allt det som står. Fy skäms på er som utnyttjar förskolan och dess duktiga personal!

Maria Folkegård Falk Jag vill då inte att mina skattemede­l ska gå till barnomsorg när föräldrarn­a klipper håret. Antingen tar man med barnen dit eller så ordnar man barnvakt.

Irene Lind Det måste ju vara ett fåtal som använder systemet såhär. Att förskolan skulle skylla resursbris­ten på de fåtal föräldrar som utnyttjar systemet är skrattreta­nde.

Frida Carlsson Jag tycker inte riktigt man kan se det så svart eller vitt. Kanske får en förälder en frisörtid mitt på dagen. Hen har möjlighet att flexa och förlänger lunchen för att göra detta och åker sen och jobbar vidare. Självklart är det inte ok att utnyttja systemet men allt är som sagt inte svart eller vitt.

Ingeborg Oléni Har svårt att bli då upprörd. Är inte förskolan till för barnen, med egen läroplan. Det kan väl vara positivt att möta föräldrar som klarat av jobbet och kanske handlat färdigt på Maxi. Då får de fin gemensam tid.

 ?? BILD: GORM KALLESTAD/TT ??
BILD: GORM KALLESTAD/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden