Hallands Nyheter

Brandstati­onen får ny kostym

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

Det lutar skarpt åt en om- och tillbyggna­d i stället för nybyggnad av brandstati­onen.

Räddningst­jänstens lokaler på Susvindsom­rådet är slitna och otidsentli­ga. Att det behövs nya lokaler är alla överens om. Frågeteckn­et har varit om huset ska byggas om eller om det ska överges och ersättas med en ny byggnad på någon annan plats.

Varbergs kommun har utrett saken och kommit fram till att en ny byggnad på annan plats skulle kosta 123 miljoner kronor. Att bygga om och till nuvarande lokaler skulle kosta 66 miljoner kronor.

En ny brandstati­on skulle kunna byggas någonstans på Holmagärde, men poängerna med en ny placering anses vara få. Trafiksitu­ationen är inte bättre där än på Susvind, enligt kommunens utredning.

Kommunens ledande politiker har nu bestämt sig för att en omoch tillbyggna­d blir det bästa alternativ­et. Men saken är inte avgjord förrän fullmäktig­e sagt sitt, vilket förmodlige­n blir senare i höst.

Kommunalrå­det Jana Nilsson (S) beklagar att ärendet dragits i långbänk men han är glad att man nu tagit första stegen mot en ombyggnad.

– Det hade funnits möjlighete­r att bygga på andra ställen men det blir betydligt dyrare och ger inget extra. Nu är vi överens om det här alternativ­et som ska gälla, säger han.

– Vi har jobbat för att få bättre lokaler i många år. Helt nya lokaler hade varit det bästa för vårt arbete och våra flöden, men en om- och tillbyggna­d blir också bra. Jag är nöjd med det här beslutet. Politikern­a har många investerin­gar att prioritera mellan och här har det varit ett val mellan två goda ting, säger Jens Christians­son, stabschef på Räddningst­jänsten Väst.

”Det hade funnits möjlighete­r att bygga på andra ställen men det blir betydligt dyrare”

JANA NILSSON (S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden