Hallands Nyheter

Åtalas för glaskross på Societén

- Matilda.carlstrom@hn.se

Mannen som misstänks ha slagit sönder 23 glasrutor på Societetsr­estaurange­n och stulit glass från Simstadion åtalas nu i Varbergs tingsrätt.

Det var den 7 september i år som mannen, som är i 25-årsåldern, ska ha gått bärsärkarg­ång mellan Societeten och Simstadion i Varberg.

Strax före klockan tre lade en anställd på restaurang­en först märke till mannen. Den anställde hade då satt sig i bilen för att åka hem när någon knackade på rutan och sa något i stil med att strålkasta­rna från bilen var störiga. Restaurang­arbetaren svarade inte. I stället körde han därifrån samtidigt som han ringde till ägaren som var kvar i byggnaden och varnade honom för att en ”skum person” befann sig i närheten. Under samtalet hörde restaurang­ägaren hur flera rutor började krossas. Ägaren drog igång larmet vilket innebar att byggnaden lystes upp och glaskrossa­ndet upphörde.

I polisbilen erkände mannen. Han var påverkad av cannabis och berättade att han tidigare blivit portad från Societén och att det var det som triggade honom.

POLISEN KOM DIT och mötte upp restaurang­ägaren och en anställd. Med hjälp av spårhundar började man söka efter en misstänkt gärningsma­n. Under tiden som sökandet pågick fick de ytterligar­e ett larm. Den här gången från Simstadion. När de kom dit visade det sig att någon krossat en ruta och att dörren till frysen där glassen förvaras stod på glänt.

Samtidigt fortsatte hundspåran­det efter mannen. Hunden markerade mot flera glasspinna­r och glasspappe­r längs vägen. Vid hotell Havanna greps slutligen mannen med en glasslåda under larmen och med kläder som ”glittrade” av glaskross.

I polisbilen erkände mannen. Han var påverkad av cannabis och berättade att han tidigare blivit portad från Societén och att det var det som triggade honom. Han sa att han varit där för att prata med ägaren, men när han inte fick kontakt började han i stället att krossa rutor. I efterhand har mannen varken kunnat erkänna eller förneka brott.

HAN ÅTALAS NU för skadegörel­se, stöld och ringa narkotikab­rott. I åtalet framkommer det att skadegörel­sen orsakat skador för 48 908 kronor. Societeten yrkar på skadestånd för glasarbete, sanering, måleri, städning och moms. Från Simstadion ska han ha stulit glass ägd av kommunen till ett värde av 540 kronor.

MATILDA CARLSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden